lauantai 8. lokakuuta 2016

Timo Leppänen: Merkilliset nimet sekä kokkausta

Tää olikin lukulistalla mut unohdin kunnes ystäväni jakoi tästä kirjasta jonku julkaisun FaceBookissa. Muistin sit ja varasin.

Mielenkiintoinen kirja eri firmojen, tuotteiden yms. nimistä miten ne on syntyneet. Osan vanhoista muistin ja oli mukava lukea niitä mistä ne on syntyneet. Osa nimistä ihan outoja. Yllätyin miten Adidas ja Puma liittyivät yhteen. Tuo oli minulle ihan uus tieto. Tulihan samalla opittua uutta.



Tänään pääsin sit keittiöön säheltämään. Kaupassa oli kanankoipia 50% joten ostin sellaisen. Uuniin sitten ja paistoin pari tuntia että varmasti kypsää. Odotin jähtymistä ja sit lihat pois luista. Tänään vuorossa sit isompaan vuokaan. Oli jäänyt litran suurustettu kanakeitto pussi kaappiin. Aattelin hyötykäyttää sen. Lihat ja se keitto vuokaan. Sekaan sit sipulia, valkosipulia, porkkanaa sekä avattu keittovihannes pussin jämät. Riisiä ja couscousia lisäkin imemään nestettä. Uuniin. Kävin sitä välillä kattomassa. Hyvin imeneet nesteet. Oikein hyvää tuli. Tällä kertaa ei menny mikään rikki tai muutakaan vastaavaa. Joskus jokin onnistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti