sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Max Manner: Räsynukke



Toinen kirja tätä Stein Storesen sarjaa. Tässä mennään myös sota-aikaankin, josta tarina lähtee. Tapahtumilla on vaikutusta nykyhetkeen. Kaukana menneisyydessä oli rintamakarkureita jotka jäivät kiinni. Erästä sitten kohdeltiin kaikenlaisella pahalla. Hän joutui tekemään osaamiaan asioita, eli käsitöitä. Kirjan nimikin tulee siitä.

Nykyajassa pojan poika saa puhelin siskoltaan että vaari on huonona ja pian on lähdön aika. Pojan poika lähtee kiireellä sairaalaan ehtiäkseen vaarin tavata. Sillä vaari on luvannut kertoa tarinansa loppuun. Tarina pääsi loppuun ja vaari antoi nimilistan pahantekijöistä sodan aikana.

Aina tiettynä aikana kuoli vanhuksia, kaikki lähes samanikäisiä. Poliisi tutkii mitä yhteistä heillä on. Mm. juuri sotilasarvot ja ikä. Stein Storesen värvätään kadonnutta vanhusta etsimään. Stein on haahuillut pitkin Suomea. Hänen edessään valinta mitä jatkossa tekee. Tytär Nina on muuttunut ja Stein yllättyy. Asioilla on iso vaikutus Steinin elämään.

Kyllä on taitavasti kerrottu tarina. Paljon hän, mies ja nainen muotoja että aina ei tiennyt heti kenestä on kysymys. Varsinkin kuka oli vaarin pojan poika eli kostaja. Täydellinen yllätys. Kyllä tämä Storensen sarja ihan parasta Manneria. Kiinnostaa jo seuraavaan kirjaan tarttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti