sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Max Manner: Vapauttaja



Oho minkälainen kirja. Ihan vautsivau. Erittäin hyvä ja kiinnostava. Kansikin veti jo puoleensa. Mannerilta olen ekan kirjan lukenut, josta pidin. Toista yritin, liikaa englantia, joten ei napannut. Muutamaa muutakin yritin, ei napannut. Tämä nappas. Tästä pidin tosi paljon ja oli kyllä jännittävä.

Alussa menneisyydestä kohtaus. Vähän aiheutti raksuttamista että olisikohan näin. Loppuun päästyä olin arvannu oikein. Henkilöistä moneen otteeseen arvelua että ketä ne oli, nuoko vai joku ihan muu. Taitavasti kirjoitettu kirja. Oikein hyvä juoni.

Tämä kirja aloittaa norjalaisesta rikosylikonstaapeli Stein Storensenista kertovan sarjan. Islannissa lomaillut Stein palaa Suomeen. Hänen tyttärensä, Nina, on psykiatrisessa hoidossa. Nina on lähtenyt sairaalasta pois. Stein on huolissaan, koska on sitä mieltä että Nina ei ole vielä terve. Stein yrittää etsiä Ninaa ja bongaa hänet telkusta. Stein joutuu sotkeutumaan mukaan vanhaan perhetragediaan, jonka juuret ulottuu 60-luvulle.

Vapauttaja murhaa ihmisiä ja poliisi tutkii mikä yhdistää uhreja. Stein ja poliisit pääsevät yhä lähemmäksi. Kunnes Anna Mäki yhdistää nimet erääseen henkilöön ja sitä kautta punovat juonen saadakseen henkilöt kiinni.

Todella jännittävä tarina. Minusta parasta Manneria. Aloittelen toista osaa tästä Stein Storensen -sarjasta. Kattoo nappaako se yhtä hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti