perjantai 23. elokuuta 2019

Linda Howard: Hetki lyö

Dekkarihaasteen kohtaan 8. Tieteis- tai fantasiadekkari



Tämä kohta osin hankala mut muistin tän kirjan. Olin alussa kaavaillu toista mut juttelin ystäväni kaa jolla samanlainen kirjamaku. Hän just ehdotti tätä. Olen aikoinaan lukenut tämän ja jäi oikein hyvin mieleen. Monesti muistellut tätä kirjaa. Nyt oli tilaisuus lukia uudestaan. Yks juttu jäi tästä hyvin mieleen tai no hyvin ja hyvin, koska en muistanut tapahtumaa juuri ollenkaan oikein. Mut idean kylläkin paperien lähetyksen. Henkilöt oli vaan pielessä.

Kirja kertoo aikamatkailusta. Vuonna 1985 haudattiin aikakapseli. Silloinen koululainen Knox Davis laski että sinne laskettiin 13 esitettä. Kaikki puhuu 12. Knox halusi jo silloin selvittää asiaa mutta isänsä veti hänet pois.
Knox on aikuisena poliisi. Pian tapahtuu outo tapahtuma. Aikakapseli varatettiin mutta mitään jälkiä ei näy. Valvontakamerassa näkyy outo välähdys ja samalla sit maa on auki jossa oli kapseli. Pian alkaa tapahtua murhia. Knox tapaa kauniin Nikitan. Nikitassa on jotakin outoa. Heidän välilleen kehittyy luonnollisesti suhde. Piakoin selviää sitten kuka Nikita oikeasti on, aikamatkaaja tulevaisuudesta. Tulevaisuudesta on tullut muitakin. Kuka heistä murhaa ja miksi. Ketä on sotkettu asiaan mukaan.

Oikein ovela ja mielenkiintoinen. Veti jo ekalla kerralla todella hyvin mukaan. Sopivan jännittäväkin. Ihastuin kyllä tarinaa ja varsinkin siihen loppuun. Tällä kertaa en ensin yhdistänyt ketä ja missä. Mutta nopeasti ymmärsin. Todellakin suosittelen tätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti