torstai 19. huhtikuuta 2018

Jens Henrik Jensen: Hirtetyt koirat



Dekkariklubi jakoi taas kirjaa ja pääsin mukaan. Tästä ehtikin olla jo porinaa. Hoksin kyllä olevani taas samaa mieltä muiden kanssa. Tai ainakin osittain. Sillä minuun tämä ei heti kolahtanut. Meni jokunen tovi ennen kuin tarina veti mukaansa. Sitten tämä olikin aivan loistavan hyvä kirja. Tuli vaan mieleen Seksiä, valheita ja videonauhaa.

Kirjan nimikin selvisi tarinassa miksi tällainen nimi. Ensin omistaja löysi koiransa hirtettynä. Pian sen jälkeen itsekin kuoli. Tällaisia tapauksia alkoi löytyä usiampia.

Niels Oxen, kunniamerkkejä saanut sotilas, joka kärsii traumaperäisestä stressihäiriöstä. Niels on koditon, liikkuu koiransa kanssa. Menee kauan pois metsään lähelle erästä linnaa. Niels halusi käydä katsomassa sitä linnaa. Samalla hän törmää hirtettyyn koiraan. Hän joutuu epäilyksen alaiseksi linnan omistajan, vaikutusvaltaisen diplomaatin murhasta. Niels tulee vedetyksi juttuun mukaan että hän tutkii myös juttua kuka on syyllinen. Niels pääsee yhä lähemmäs kammottavaa salaisuutta.

Kirjailijan kielenkäyttö on rikasta ja runsasta ihan alusta lähtien. Tarinalla hieman nihkeä alku mutta pääsee sitten sisään. Tarina alkaa sujua ja lukijana nautin tekstistä, joka pitää tosi hyvin otteessaan. Niels Oxen, rosoinen ja erittäin mielenkiintoinen hahmo. Pidän todella paljon hänestä. Kiinnostava. Onnekseni tämä on sarja eli lisää kirjoja tulossa. Kyllä, haluan ehdottomasti lukea jatkossakin. Nimi muistiin. Sitte lisää!!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti