maanantai 2. huhtikuuta 2018

Jussi Adler-Olsen: Vartija



Carl sai puhelun kesken päiväuniensa töissä osasto Q:ssa. Saarelta kollega pyysi apua ja luonnollisestikaan ei saanut kovin suopeaa vastaanottoa. Jonkin ajan päästä Carlin avun torjunnalla oli kammottavat seuraukset. Näin ollen osasto Q tulee vedetyksi mukaan tutkimuksiin. 17 vuotta sitten suosittu opiskelija tyttö jäi auton alle. Tyttö oli lentänyt korkealle puun oksalle. Miten se on ollut mahdollista. Osasto Q tutkii juttua. Jäljet tuntuu johtavan karismaattisen johtajan luo. Tämä mies on jonkin kultin vetäjä. Palvovat aurinkoa. He ovat silloin olleet siellä alueella. Miehellä tuntuu olevan suhteita moniin naisiin.

Muissa näkökulmissa on kertojina kultin jäseniä ja jäseneksi pyrkiviä. Pirjo-nimi kiinnitti huomioni ja kyllä vain,. suomalaiset sukujuuret. Pirjon lapsuus oli kurja. Häntä syrjittiin perheessäkin. Pirjo otti hatkat. Pirjo vietti aikaansa kaikenlaisen sakin kanssa. Hänestä tehtiin lasuja ja kun tantat oli hakemassa Pirjoa niin hän oli ehtinyt karata ulkomaille. Ähäkuti, tantat. Pirjo tapasi tämän miehen ja hänen kanssaan liikkui. Pirjo rakastui häneen mutta mies ei tuntenut samoin. Pirjo oli kärsivällinen ja odotti pitkään. Pirjo raivasi kilpailijattaret systemaattisesti pois tieltään. Pirjo oli ymmärtänyt väärin erään asian joka sitten johti siihen että Pirjo teki omat ratkaisunsa.

Osasto Q pääsee yhä lähemmäs tätä kulttia. Joutuvat pulaan mutta tulevat pelastetuksi. Lopulta syyllinen selviää kuka ajoi sen opiskelijan päälle.

Osasto Q oli myös hypnoosissa kun se oli ehtona ollut että saivat tietoa lisää tästä kultin johtajasta. Sillä olikin mielenkiintoisia seurauksia. Odottelen jo innolla seuraavaa kirjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti