perjantai 27. huhtikuuta 2018

Seppo Jokinen: Lyödyn laki


Lyö lyöjääsi! Oman elämäsi Herra on antanut siihen luvan. Lyö lyöjääsi niin kauan kunnes oma kipusi laantuu ja arpesi lakkaavat verestämästä. Lyö lyöjääsi! Se on oikeutesi!

Mies hakataan syrjäisellä metsätiellä, talo poltetaan ja raviohjastaja kuolee. 3 erillistä tapahtumaa. Koskista arveluttaa, onko kuitenkin näillä jotakin yhteistä. Myös arvostettu kirurgi katoaa, joka näyttää sieppaukselta.

Pieni koululainen näkee pahoinpitelyn. Pelästyy kovasti. Purkii sitä sitten piirtämällä. Koulussakin huolestutaan. Ulla käy koulussa kertomassa ja samalla pienen tytön opettaja ottaa Ullaa hihasta kiinni ja kertoo tytön muuttumisesta. Ulla käy tapaamassa tytön äitiä. Tyttö oli katsomassa televisiota ja pelästyy jotakin. Äiti soittaa Ullalle. Poliisit sitten laitoksella katsovat mitä on siihen aikaan televisiossa esitetty. Eivät ymmärrä yhteyttä. Vasta paljon myöhemmin selittyy miksi tyttö pelästyi. Tyttö osasi venäjää. Pahoinpitelijät huusi venäjäksi jotakin. Mutta ne eivät käyneet yhteen tilanteen kanssa.

"Saateri!" sanoo Marko Paju. En pitkään aikaan ole tuota sanaa kuullut. Että huvitti. Marko joutuu kans poliisien kuulusteluun. Koska hänen vaimonsa oli pettänyt Markoa tämän pahoinpideltyn miehen kanssa. Poliisit epäili että Marko on ollut asialla. Ei ollut. Marko Paju on myöhemminkin yhteyksissä Koskiseen. Aina tuo saateri sana jaksaa naurattaa. Oikein mainio hahmo tämä Marko.

Veepee Simo purkii mieltään Koskiselle. Hän kokee työpaikkakiusaamista ja pyytää Koskista puuttumaan asiaan. Koskinen saa tilaisuuden järjestää asian. Pistää Kaation Simon pariksi. Siitäkös Pekki harmistuu. Laitoksella on yksi poliiseista esikoiskirjan julkaissut. Pekki saakin huutia välillä vaimoltaan koska kirjassa on ilmiselvästi Pekki, Koskinen ja muita. Pekki pyytää apua Koskiselta ja Ullalta että puhuisivat Merville että ei hän ole tuommoinen niinku kirjassa. Pekki raivoaakin sitä kirjailijalle yhdessä kokouksessa. Hän sit myöntää että on ottanut työkavereista piirteitä kirjassa oleviin poliiseihin.

Lopulta asiat alkaa selvitä ja syyllinenkin saadaan selville. Erittäin ovela juoni. Poliisit ovatkin fiksumpia ja osaavat yhdistellä palaset yhteen. Syyllinenkin saadaan lopulta kiinni. Selviää syy miksi kirjan nimi on tämä. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti