tiistai 1. toukokuuta 2018

Marko Kilpi:Undertaker Kuolemanenkeli



Vihdoinkin. Tätä on odotettu. Luettuani alkua jonkin matkaa ja yritin päästä tarinaan sisään. Ei onnannu, koska en muistanut kaikkia henkilöitä. Niinpä sit eka osa käteen ja pikainen plaaraaminen ja ahaa tuo on tuo ja tuo tuo juujuu. Sit alkoi lukukin sujua paremmin. Yleensä oon kyl ruukannu kerrata edelliset osat jatkotarinoissa. Mut nyt ei oo aikataulu riittänyt. Varmaan sit ens vuonna. En halua liian yksityiskohtaisesti kirjoista kirjoitella ajatuksia yms. Jokin täytyy jättää tietysti sellaisille jotka ei oo kirjaa lukenut etten pilaa lukuiloa.

Tarina jatkuu mihin edellisessä jäätiin.

Kivi: Kaksipuolinen, hautausurakoitsija, tunnollinen perheen isä, mutta hän on myös kansainvälinen rikollinen. Hautaustoimisto antaa sille puitteet. Kiven entinen kilpi, Jouni on kuollut ja löydetty. Jounin piti tavata joku poliisi mutta he eivät tavanneet. Kivi tarvitsee uuden kilpimiehen.

Tuomas: Opiskelijanuori. Työskentelee Kiven hautaustoimistossa. Valehtelee Marialle työpaikastaan. Maria saa selville totuuden. Tuomas joutuu yhä syvemmälle Kiven metkuihin. Yrittää ponnistella sieltä pois, mutta ei pääse. Tuomas on kovan myllerryksen kourissa. Hän saa peräänsä veljensä velkojat. Kivi puuttuu asiaan auttamalla Tuomasta. Se apu ei ollut sitä mitä Tuomas odotti. Tuomas joutuu muutenki valintojen eteen. Tuomas menee alaspäin ja Maria sensijaan ylöspäin. Maria saa pitkästä aikaa aitoa iloa. Uusista naapureista on Marialla apua.

Leena: Kiven vaimo. Minusta hyvin mielenkiintoinen persoona. Leena on pappi ja hän hakee kirkkoherraksi. Viime kirjassa jo seurasin mielenkiinnolla Leenan sekä vastaehdokkaan väittelyä. Tässä kirjassa Leena tapaa jotakin sanoinkuvaamattoman pahaa ja pelästyy. Leena auttaa maahanmuuttajaperhettä. Vastoin tapojaan kertoo miehelleen siitä perheestä. Niinpä Kivi jälleen kerran puuttuu asiaan.

Tiina: Tiina kärsii surusta, kun miehensä teki itsemurhan Tiinan silmien edessä. Tiina on ruvennyt ryyppäämään. Tantatkin puuttuu elämään ja yrittivät viedä Miran pois. Kivi osuu paikalle ja puolustaa Tiinaa. Onnistuu nujertamaan tantat, että Miraa ei viedäkkään. Hyvä Kivi! Sillälailla! Kivi auttaa myöhemminkin Tiinaa. Luonnollisesti sillä on vastapalvelusta. Tiina myös auttaa Kiveä saamaan selville joitakin asioita mitä ei normisti voi poliisin kautta kysyä.

Ai että kirja osasi loppua jännään paikkaan. Minkälaisia ratkaisuja sekä Tuomas että Kivi tekevät. En millään malta odottaa uutta kirjaa. Ensi vuonna sitten varmaankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti