sunnuntai 27. toukokuuta 2018

J. K. Rowling: Harry Potter ja salaisuuksien kammio

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 7. Kirjan tapahtumat sijoittuvat fiktiiviseen maahan tai maailmaan.



Kesälomalla Harry Potter kärsii Dursleyn perheessä. Kaipaa koulua ja ystäviään. Harry saakin sitten vieraan, kotitonttu Dobbyn. Dobby kieltää Harrya menemästä kouluun. Dobby on piilottanut Harryn kirjeet. Kun Harry ei suostu niin Dobby järjestää kohtauksen jonka seurauksena Harry joutuu hankaluuksiin. Weasleyn pojat lentävällä autolla tulevat pelastamaan Harryn. Harry saa nauttia loppuloman Weasleyn perheen luona.

Koulu saa uuden pimeyden voimilta suojautumis opettajan, Lockhartin. Hän sit toheloi koulussa. Harry kuulee ääniä, joita muut eivät kuule. Kaksintaistelukerhossa paljastuu että Harry osaa puhua käärmeiden kieltä. Koulussa tapahtuu outoja, kangistuneita oppilaita, Voron kissa Norriska sekä aave. Oppilaat ovat kauhuissaan. Huhuja liikkuu salaisuuksien kammiosta, Luihuisen perillisestä. Kaikki luulevat Harrya perilliseksi. Kun Hermione kangistuu myös, silloin oppilaat uskovat että se ei todellakaan ole Harry. Kun Ginny siepataan, Harry, Ron sekä Lockhart (pakotettuna) lähtevät pelastamaan Ginnyä. Harry kohtaa vihollisen ja taistelee. Harry myös tajuaa kuka oli kaiken takana, kiitos siitä kotitonttu Dobbylle.

Oikein hauska lukea näitä. Hyvin kyllä vielä muistaa tarinan vaikka siitä on niin kauan kun viimeksi lukenut. Nopealukuinen tarina, vie hyvin mukaansa. Sitten seuraavan kirjan kimppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti