lauantai 26. toukokuuta 2018

J. K. Rowling: Harry Potter ja Viisasten kivi

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 47. Kirja kerrotaan lapsen näkökulmasta



Pitkästä aikaa Pottereita. Oli mukava lukea. Nopeaa ja helppolukuista.

Rowling luonut taikamaailman, jossa Harry Potter seikkailee kavereiden kanssa. Harry, orpo poika, joka joutuu tätinsä perheen luo vauvana asumaan. Kasvaa siellä syrjittynä. Tätinsä perhe ovat tuiki tavallisia, jästeistä jästimpiä. Koettavat viimeiseen asti salata Harrylta totuuden Harryn perimästä ja vanhemmista. Harry saa ensimmäisen kirjeen, jota ei ehdi lukea. Kirjeitä alkaa tulla tulvimalla ja yhtäkään Harry ei onnistu saamaan itselleen. Perhe pakenee. Harryn syntymäpäivänä tapahtuu. Hagrid tulee tuomaan Harrylle kirjeen ja kertoo totuuden. Harry on velho ja pääsee Tylypahkan kouluun opiskelemaan taikuutta ja kaikenlaisia aiheita. Kaikki on Harrylle uutta.

Koulujunaan mennessä Harry saa apua Weasleyn perheeltä. Junassa Harry sitten ystävystyy Ronin kanssa. Tuonnempana sitten myös Hermionen kanssa, kun pojat pelastavat Hermionen.

Viisasten kivi on piilotettu kouluun. Voldenmort, jonka nimeä taikaväki ei suostu sanomaan. Tiedät-kai-kuka, korvaa sen nimen. Hän haluaa sen kiven itselleen. Harry kavereineen tajuaa asian ja päättävät pelastaa kiven. He selvittävät kaiken esteet ja lopussa Harry taistelee Voldemortia vastaan. Viime hetkillä rehtori palaa kouluun pelastamaan vielä Harryn.

Tämän sarjan avaus. Kirja saavuttanut suuren suosion. Itse en tätä ilmestyessään lukenut. Ajattelin lapsellisena hörönlörönä. Vasta kun tämän kirjan elokuva ja 4. kirja ilmestyi, uskovaiset kouhkas että nämä on Saatanasta ja vaativat kirjoja roviolle. Siinä vaiheessa kiinnostuin että mitä mieltä minä olen. Luin, tykkäsin. Olin sit aktiivinen keskustelija eri palstoilla aiheesta. Sitä kautta sain yhden hyvän ystävän, jonka kanssa vielä tänäkin päivänä olemme yhteydenpidossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti