tiistai 29. toukokuuta 2018

J. K. Rowling: Harry Potter ja Azkabanin vanki

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 4. Kirjan nimessä on jokin paikka.



Harry saa postia Tylypahkasta. Mukana on lupalappu huoltajan allekirjoitettavaksi. 3. luokkalaiset saavat huoltajan luvalla käydä Tylyahossa. Kylä lähellä koulua, jossa asuu pelkästään taikaväkeä. Harry kysyy Vernon-sedältään ennen kuin setä lähtee hakemaan siskoaan Margea sinne viikoksi. Setä lupasi allekirjoittaa mikäli Harry käyttäytyy hyvin. Viikko menee joten kuten. Viimeisenä päivänä Marge onnistuu osumaan Harryyn hermoon niin että Harry suuttuu ja Marge paisuu jättiläismäisiin mittoihin. Harry karkaa. Poimittaislinjalla pääsee sitten Viistokujalle.

Velhovankila, Azkabanista on paennut vanki, Sirius Musta. Näyttää siltä että hän yrittää saavuttaa Harryn. Sen takia koulua vartioi ankeuttajat. Mitä kamalimpia hahmoja. Ilmevät kaiken ilon ja onnellisuuden. Harry oppii lopulta puolustautumaan ankeuttajia vastaan. Koulussa on taas uusi pimeydenvoimilta suojautumis opettaja. Lupin.

Kirja vie huikealle seikkailulle taas. Kolmikko riitelee välillä ja taas sopivat. Paljon ehtii tapahtua kun ystävyys on taas voimissaan. Kolmikko pelastaa henkiä. Harryllakin on vihdoinkin sopivaa sanottavaa Vernon-sedälleen kun lukukausi on päättynyt.

Täytyy näitä jatkaa myöhemmin lisää. Kun nyt pitäs muihin kohtiin sopivat kirjat lukea ensin kun eksyin kirjastossa etsimään sopivat kirjat mitä minul kotona ei ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti