torstai 24. toukokuuta 2018

Katarina Wennstam: Tahra

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja


Olen pitkään halunnut Wennstamin kirjoja lukea. Nyt tuli tilaisuus kun piti tähän kohtaan hakia kirjaa. Tähän olin monta suositusta saanut mutta huonolla tuurilla kun ykskään ei napannut. Netistä kyselin ja sain sit viisastelua, joten luovuin siitäkin. Näin sit toista kirjastotätiä niin kyselin hältä. Yhdessä sit katottiin ja muutamia suositteli. Otin kaikki. Tämä oli ainut joka kolahti joten se. Ei stressiä enempiä.

Monipuolinen kirja. Tässä näkökulmaa isän, äidin ja lasten. Varakas Wahlin perhe. Isä Jonas on asianajaja, jolla on salaisuus. Jonas seuraa oikeudenkäyntiä ja kommentoi sitä televisiossa. Oikeudessa on kohuttu ihmiskauppa-juttu. Jonas on tunnettu ja siitä seuraa omat juttunsa.

Äidin, Rebeccan näkökulmasta. Hänellä on erilainen tausta ja päässyt nousuun. On tarkka ja saanut kauniin tasokkaan kodin. Rebecalla on omat sisäiset demoninsa ja ne pääsee valloilleen kun Rebecca saa suunsa auki vihdoinkin.

Rebecan työkaveri kuuluu johonkin femakko-järjestöön, jotka suunnittelevat jotakin suurta. Se aiheuttaa sitten omat paljastukset ihmiskaupasta.

Lapset, Emma ja Oliver. Emma, murrosikäinen, jolla oma seksuaalisuus heräilee. Kokeilee siipiään ja joutuu epämiellyttäviin tilanteisiin. Oliver, tarkka pieni poika, hoksii monta asiaa mitä aikuiset kuvittelee salaavansa.

Kirja ihan mielenkiintoinen. Erittäin suurta kiitettävyyttä tässä se että mualimman kielten käännökset oli takasivulla. Minä en ymmärrä. Kirjat saa negatiivisen sävyn heti jos käytetään suomennoksen seassa muuta kuin suomea. Tässä kirjassa oli hienosti otettu huomioon minun kaltaiset kieliä osaamattomat laittamalla käännökset omaksi kokoelmaksi josta voi ne tarkistaa. Mahtavaa. Ottaisivat muut mallia. Kirja jäi mielestäni kesken. Olisin halunnut lukea mitä sitten tapahtui, kuinka asiat ratkesi jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti