keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Ari Räty: Varjomies

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 32, Kirjassa käydään koulua tai opiskellaan



Kiitoksia taas Dekkariklubille arvostelukappaleesta. Hieman epäröin osallistumista mut päätin sit kuitenkin ilmottautua mukaan. Olen joskus yrittänyt sitä ekaa osaa, Syyskuun viimeinen, lukea, ei napannut ja jäi kesken. Mutta tämä, Varjomies, olikin ihan toisenlainen kokemus. Ällistyttävä. Minä tykkäsin. Teksti oli sujuvaa, henkilöt kiinnostavia. Taas jälleen kerran pidin sivuhenkilöstä eniten. Autio on kiinnostava persoona. Ajattelin uudestaan yrittää sitä Syyskuun viimeinen kirjaa. Jossakin välissä kun aika suo.

Kirjassa tapahtui monenlaisia asioita. Syyskuu on vankilassa ja saa Hagmanilta käskyn pitää silmällä uutta vankia. Hagman ei halua että se sotkee hänen suunnitelmiaan.

Latvialaiset käyvät Suomessa. Heidän mersu räjähtää. He pelastuvat kuitenkin.

Kirja pomppaa välillä menneisyyteen kertoen latvialaisten lapsuudesta. Kuinka Idiootista tuli Idiootti. Sitten Aution kouluajoista. Hänellä oli tosi ruma naama. Hän joutui yksin olemaan. Pari tyttöä kohteli häntä ystävällisesti. Mm. Taina. Autio on nyt varakas asianajaja. Hän tarjoaa Tainalle työtä sekä antaa Tainan perheen käyttää taloaan. Tainan lapset ovat ihastuneita Aution taloon.

Tässä kirjassa niin monta muutakin tapahtumaa, jotka jäi mieleen ja jotka tuntuivat. Loistavan hyvä kirja. Vaikuttava. Joten jatkoon menee. Odotan uutta mielenkiinnolla. Täytyy tosin se eka osa lukea myös. Merkattu on lukulistalle että varaan tuon kunhan tämä lukuruuhka hellittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti