maanantai 5. maaliskuuta 2018

Karin Slaughter: Hyvä tytär

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 42. Kirjan nimessä on adjektiivi



28 vuotta aiemmin Charlotte ja Samantha Quinnin perhe-elämä tuhoutuu, kun heidän kotiin tulee kaksi miestä pyssyjen kanssa. Heidän äitinsä kuolee. Heidän isänsä on huonomaineinen puolustusasianajaja, joka murtuu täysin.

28 vuotta myöhemmin Charlie kulkee isänsä jalkojen jäljissä, työskentelee asianajajana. Hän joutuu todistamaan murhaa. Koko kaupunki on sekaisin ja Charlie joutuu keskelle painajaista. Menneisyyden haamut herää eloon, jotka ovat kauan olleet piilossa.

Kirja oli aivan eri tavalla kirjoitettu. Alussa menneisyyttä toisen tytön näkökulmasta. Pomppaus nykyhetkeen. Sillo lukiessa ihmettelin että tästä puuttuu paljon ja mitä sille toiselle tapahtui, selvisikö elossa vai mitä. Vasta kun sen sai luettua. Pomppaus takaisin menneisyyteen juuri toisen sisaren näkökulmasta. Erikoista. Siksi tuntui alussa sekavalta että puuttuu osia. Kunhan nuo sai luettua ja sitten vasta alkoi paremmin tarina sujua ja yhtenäisempi sekä ymmärrettävämpi.

Loppua kohden selvisi paljon siihen menneisyyteen liittyviä asioita sekä nykyhetken tilanteen. Pidin kyllä loppuosiosta enemmän. Toivottavasti tulevat kirjat eivät ole tähän tyyliin kirjoitettua. Alku oli niin hidas ja puutteellinen. En oikein osannut yhdistää nimeä tarinaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti