lauantai 24. maaliskuuta 2018

Jussi Adler-Olsen: Poika varjoista

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 16. Kirjassa luetaan kirjaa



Marco 15v kuuluu setänsä Zolan siirtolaisjoukkoon, jotka kerjää, varastaa yms. Marco saa selville että Zola tekee muutakin pahaa. Hän ottaa hatkat ja pakenee. On kiinnostunut opiskelusta, lukee paljon, tuntee kadut. Pakomatkalla Marco piiloutuu maahan, itseasiassa hautaan. Zolan joukko etsii ja ei löydä Marcoa. Vasta kun he häipyvät, Marco tajuaa että hän makaa ruumiin päällä. Hän ottaa erikoisen kaulakorun ruumiilta mukaansa. Marco saa peräänsä myös muita etsijöitä kuin vain Zolan joukko. Pian suuri osa rikollisia etsii Marcoa. Myös Osasto Q. Marco tekee erilaisia hanttihommia, käy kirjastossa lukemassa kirjoja. Kun hän liimaa julisteita, huomaa tutunnäköisen kuvan kadonneesta miehestä, jolla on juuri sama koru. Marco tajuaa että se on se mies joka makasi haudassa. Hän ottaa julisteen ja samassa joku etsijöistä bongaa Marcon. Marco taas pakenee. Nyt Marcolla on nimi kuka etsii sitä miestä. Miehen talolla Osasto Q:n porukka ja Carl Morck hoksii Marcon ja tajuaa katseesta jotakin. Yrittää sitten saada Marcoa kiinni.

Tarinassa on myös toista osiota näistä rikkaista jotka tekee matkoja Afrikkaan. En aluksi ymmärtänyt miksi tällaista mutta lopuksi ymmärtää paremmin miten nämä liittyy tarinaan. Se osuus meni itseltä vähän yli koska olin enemmän kiinnostunut Marcon pakoreissusta. Se oli uskomattoman taitavaa ja jännittävää lukea.

Muusta sitten että vanha päällikkö jää pois ja tilalle tulee uusi, josta Carl ei pidä yhtään. Osasto Q saa riesakseen pitkän hujopin joka on kovin ihastunut Roseen. Carl saa lopulta nujerrettua uuden tyypin. Assad tyypillisen ihana tapaus joka kiristää välillä Carlin hermoja. Aina sitten Assadista paljastuu lisää tietoja. Ei suostu kaikkea kertomaan ja eikä Carl kysele enempiä.

Loppu kyllä mielenkiintoinen ja automaattisesti tulee mieleen että paha saa palkkansa tavalla tai toisella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti