torstai 15. maaliskuuta 2018

Yrsa Sigurðardóttir: Pyörre

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 46. Kirjan nimessä on vain yksi sana



Lukujumi meinaa kurkkia että tämä oli vähän haasteellinen lukukokemus. Pidän tästä sarjasta, mut tällä kertaa lukeminen on tökkivää. Nyt sit on voittajafiilis kun sain tän luettua loppuun.

Koulun aikakapselista löytyy karmaiseva viesti. Yksi ylimääräinen viesti joka näyttää jonkinlaiselta tappolistalta. Siinä on nimikirjaimia tai vain 1 kirjain. Poliisi alkaa selvitellä asiaa. Saadaankin käsialasta selville yksi oppilas. Poliisi Huldar ja Lastentalon Frida lähtevät tapaamaan sitä kirjoittajaa. Sen ajan koululaiset ovat jo aikuisia, kun 10 vuotta kulunut. Kun kirjoittaja kuulee että Frida on lastensuojelusta, hän pimahtaa kunnolla ja ajaa heidät ulos.

Löytyy irti sahattuja käsiä ja jalkoja eri ihmisten pihoista. Jokin tuntuu yhdistävän näitä henkilöitä ja osan nimikirjaimet löytyy listalta. Silti ketään ei ole ilmoitettu kadonneeksi. Kenen ne jäsenet ovat. Poliisi selvittää asiaa.

Erään perheen lapset eivät olleetkaan siellä missä piti ja äiti hätääntyi. Sai selville että lapset olivat menneet jonkun miehen kanssa katsomaan koiranpentuja. Kun äiti oli lähdössä etsimään, lapset ilmestyivät. Kertoivat että joulupukki halusi näyttää koiranpentuja ja kertoa isille terveisiä Vakalta.

Kun vihdoin poliisi saa tietää Vakasta, he osaavat yhdistää sen pedofiiliin, joka tuntuu kadonneen. Vakan äiti kävi riehumassa poliisilaitoksella. Poliisi soitti hänen miehelleen. Paikan päällä kävi ilmi että he ovat eronneet.

Huldar joutuu työssään hankaluuksiin. Hän pitää ja on kiinnostunut Fridasta. He lähentyvät ja sopivat jatkosta. Mutta Huldar ei soittanutkaan koska oli työporukan kanssa juhlimassa. Umpikännissä hän sit oli joutunut Erlan kanssa yhteen. Hän kyllä tiesi että Erla pitää hänestä. Koko homma kadutti ja aikoi tehdä tilit selväksi Erlan kanssa ja haluaa jatkaa tutustumista Fridaan. Frida on jostain syystä hyvin pahastunut Huldarille. Huldar tekee työssään karmean teon. Kaikki pitää Huldarin puolta, kukaan ei kerro tutkijoille mitä Huldar teki. Tutkijat painostavat Huldaria kertomaan totuuden. Huldar pysyy kannassaan. Samalla käy ilmi että joku tehnyt seksuaalihäirintä ilmoituksen että Erla on häirinnyt Huldaria. Huldar kieltää kaiken. Mielessä tuumaa että tällä pääsis Erlasta eroon ettei ole kiinnostunut hänestä.

Kirjan loppu avasi hyvin asioita. Miksi on tullut sellaiseksi, mikä on tausta ja mitä tapahtunut. Se minua kiinnostaa aina. Ei kukaan yks kaks tule sellaiseksi. Jokin syy siihen on. Kirja vastasi hyvin. Loppu sai minut kyllä purskahtamaan nauruun. Että sellainen vastalause tällä nuorella aikuisella.

Jään mielenkiinnolla odottamaan seuraavaa kirjaa. Kiinnostaa sekin tietää miten käy tämä Erla-Huldar-Frida kuvio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti