keskiviikko 1. elokuuta 2018

Jenny Rogneby: Leona Kortit on jaettu



Kirjassa ekana osuu silmään kannen kauniit värit. Pidän. Houkuttelee tarttumaan kirjaan ja lukemaan. Pitkään olen halunnutkin lukea Leona-kirjoja. Nyt sit osui tämä eka osa silmään kirjastossa. Hyvin pääsi sisään tarinaan. Leonan hahmo on todella mielenkiintoinen. Jotensakin erilainen kuin mitä perinteisesti yleensä poliisit on kirjoissa olleet. Se tekee tästä erityisen. Taitavasti kirjoitettu että ainakin minä lukijana jännään Leonan puolesta, nimenomaan puolesta. Miten hänen käy, miten selviää jne. Vaikka hänen tekonsa ja valintansa eivät ole hyväksyttyjä, niin silti hahmosta pitää.

Kirjassa ryöstetään pankki. Ryöstäjänä on pieni alaston ja verinen tyttö. Miten kummassa se on mahdollista. Ryöstöjä tulee lisääkin. Leona Lindberg saa jutut tutkittavakseen. Leona on erilainen rikostutkija. Räväkämpi, venyttelee rajojaan. Leonan perhe-elämä natisee liitoksistaan. Leonan lapsi on vakavasti sairas ja joutuu leikkaukseen. Leikkaus on riski ja siksi sitä ei korvata. Vanhempien on maksettava itse kulut. Leona joutuu nöyrtymään pyytääkseen vanhemmiltaan lainaksi rahaa.

Kortit on jaettu. Pelikortit. Leona pelaa öisin salaa netissä. Välillä voittaa, välillä häviää.

Olin jo innoissani tarttumassa toiseen osaa. Unohdin vaan että kirja kököttää kirjastossa. Pitää se sit varata tai kattoa onko meidän kirjastoon palautettu se lainassa oleva.

Suosittelen tosiaan tätä kirjaa, ainakin dekkarin ystäville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti