keskiviikko 8. elokuuta 2018

Tulipunainen mekko



Tää osu Varjo Kustannuksen sivuilla silmään. Mikä ihana kustannusyhtiö. On kyllä mieleinen. Ainut harmi etteivät huoli käännöskirjallisuutta. J. R. Wardin kirjat olis kuin piste iin päälle.

Kansi on oikein kaunis ja houkutteleva. Tuttuja nimiä tuossa mm. Juha Mäntylä, Henry Aho, Jaakko Melentjeffin nimi hämärästi tuttu että nähnyt varmaan Dekkariryhmässä sekä viimeisenä mutta kaikkein ihanimpana Arttu Tuominen. Kirjan takasivulla on kirjailijoiden esittelyt. Oikein hyvä. Pidin. Siinä kiinnittyi huomioon Tiina Martikainen. Välähti mieleen Johanna Tuomolan Noora Nurkka kirjat. Jos yhtään samantyylinen niin pidän varmasti. Tiinan kirjoihin ajattelin tutustua ja täytyy käydä etsimässä kirjastosta.

Anu ja Eero Korpinen: Käärmeensilmä
Ihana tarina. Tässä sitä entisajan aikaa ja taikaa. Minul ollut viime aikoina mielessä entisajan tarinat tyyliin Barbara Cartland missä kaikenlaisia ritareita yms. Mut tämä tarina tyydytti sen nälän.

Juha Mäntylä: Möttö
Alussa nauratti tämä alku mut saikin sit vakavan sävyn. Kauhistuttava tarina. Hyvin on onnistuttu tässä.

Henry Aho: Midnight mover
Ekana tuo vihelijäinen enkku. Tähän moni kirjailija sortuu ajatellen että kaikki osaa ulkomaan kieliä. No ei osaa! En minä ainakaan. Yleensä vieraat kielet sotkettuna tarinaan antaa aina vahvan negatiivisen sävyn. Haluan ymmärtää lukemani.
Mut tarinaan siis. Pidän Henry Ahon tyylistä. Räväkkä, ronski. Minulle nappaa. Tässäkin sitä löytyy. En ollenkaan osannu aavistaa että tällainen tarina. Erilainen, odottamaton. Oikein hyvä. Pidin tästä tosi paljon. Huolimatta tuosta väärästä kielestä.

Karoliina Suoniemi: Pystyyn kuollut
Lyhyt tarina ja kauhistuttava. Tässäkin onnistuttu. Hauskaa vain että erehdyin henkilön sukupuolesta ennen kuin se sitten paljastui.

Jaakko Melentjeff: Laituri
Kiinnostava tarina. Piti hyvin otteessaan. Tämä tarina sai haluamaan lisää. Tarinalle olisi varmasti löytynyt vielä jatkoakin vaikka täyspitkään kirjaan.

Tiina Martikainen: Usko(ma)ton Jussi
Jännittävä tarina. Tässä oli jotakin etäisesti tuttua. Teksti oli juuri sellainen mikä herätti mielenkiinnon. Täytyy tosiaan tutustua Martikaisen tuotantoon paremmin.

Helena Numminen: Tulipunainen mekko
Kirjan nimikko tarina. Kauhutarina, pelottava mielestäni. En käsitä mitenkä joku voi elää tuolla tavalla. Huhhuh. Kyllä on onnistunut hyvä tarina. Se tuntui. Hui.

Sana Mustonen: Sukuvika
Haha, tämä tarina. Minä niin arvasin. Oli jo alussa mielessä ja samoin kuin tarina eteni että varmasti näin käynyt. Tiesin. Tätä oli siinä mielessä hauska lukea. Hyvä tarina.

Elina Pulli: Paljuhaave
Ohhoh minkälainen tarina. Odottamaton ja yllätyksellinen. Rohkea aihe ja uskallusta. Tuli mieleen Virginia Andrewsin kirjat. Pidin tästä. Juuri tämä yllätyksellisyys. Näistäkin aiheista voi kirjoittaa. Kaikillehan se ei passaa. Pystyn kyllä itse lukemaan.

Arttu Tuominen: Saunakisa
Wow! Kannustava tarina. Miten voi elämänsä muuttaa. Rohkeaa. Vastaavaa lukenut mutta yksikään tarina ei saa minua itseäni muuttumaan vaikka kuinka päässä jyskäis että jos noi pysyy, pystyn minäkin. Päh! Siinä mielessä tykkään lukea tällaisia. Jollakin tapaa osasin lopun odottaa mutta en tuolla tavalla. Erittäin hyvä tarina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti