maanantai 9. syyskuuta 2019

Anna-Liisa ja Carl Mesterton, Kirsti Manninen, Jussi-Pekka Aukia: Hovimäki Ruotsin vallan iltarusko

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 23. Kirjan nimessä on jokin maa



Vihon viimeinen Helmet-haasteen kohta. Pengoin omat hyllyt ja yhden lukemattoman löysin. Kokeilin, ei napannut. Lens pois. Sit uutta penkomista että eikö mulla muka yhtään sopivaa kirjaa. Kunnes muistin Hovimäet ja ka, heti ekassa osassa on Ruotsi. Joten tämän otin lukuun. Pidän valtavasti tästä kirjasarjasta.

Ekassa osassa eletään vuosissa 1798-1820. Etusisäkannessa on Lindhofin sekä Sundeliuksen sukupuut ja takasisäkannessa Sepän suku.

Hovimäessä vanha majuri kuolee. Eikä ole perillisiä lähellä. Niinpä nuori luutnantti perii Hovimäen. Raskaana olevan vaimonsa kanssa lähtevät matkaan Hovimäelle. Siinä eletään pitkä aika ja tietenkin kaikenlaista sattuu ja tapahtuu. Syntyy lapsia, kuolee ihmisiä. Soditaan ja eletään rauhassa. Lindhofit ja Sepän suku ovat läheisiä. Sundeliuksetkin yrittävät tukkia nokkansa kartanoon.

Oikein hyvää kuvausta ja pidän kovasti tarinasta. Tämä on niin elävästi kirjoitettu ja todella voimakas vaikutus. Ei voi itkulta välttyä. Eläytyy niin vahvasti tilanteisiin mukaan. Onnekasta rakkautta, riipaisevaa sydäntä särkevää surua. Kaikkea löytyy mitä tarina tarvitsee. Kirjan lopussa oli myös minkälaista Suomessa siihen aikaan. Nämä ovat opettavaisia. Historiaa voi lukea mielenkiintoisella tavalla. Paljon tehokkaampaa minulle tämä kuin tylsät tietokirjat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti