maanantai 23. syyskuuta 2019

Marja-Leena Tiainen: Kanslian naisetJee, pitkästä aikaa Tiaiselta uusi kirja. Tämä on itsenäinen jatko-osa kirjoille Kulmakaupan naiset ja Suoraa saumaa ja siksakkia. Olen molemmat joskus kauan sitten lukenut, mutta ei minkäänlaista muistikuvaa enää kirjoista. Luinkin vasta Tiaisen kommentin että vierähtänyt 18 vuotta väliä. Ohhoh. En osannu ajatella että aikaa on huristanut niin kauan. Ei ihmekkään etten enää muista nuita kirjoja. Pitäisi uudemman kerran lukea tässä joku sopiva hetki.

Tässä kirjassa pääosissa ovat Eeva-Liisa, Virve ja Tuulikki. Kanslian naiset. Kaikki ovat töissä Kuopion kaupungintalon kansliassa. Heitä yhdistää myös kirjallisuus. Jokaisella on omat tarinansa ja kokemuksensa sekä haaveensa. Eeva-Liisa on nuori nainen, joka haluaa kotisaaresta kaupunkiin. Päättyykin sitten Pirjon kanssa kämppäkavereiksi. Yhteiselämä ei ole kovinkaan helppoa. Eeva-Liisa pomppii sijaisuudesta toiseen. Haluaa toki vakituisen viran.
Virve, perheen äiti. Töissä työt ja kotona sitten kotityöt. Virven mies kyllä leikkii lasten kanssa. Virve haaveilee isommasta kodista ja kaikenlaisista kodinkoneista. Virve myös saa kuulla lopulta menneisyyden salaisuuden, joka muuttaa hänen elämänsä totaalisesti.
Tuulikki, vanhapiika, asuu äitinsä kanssa. Pian sitten tutustuu paremmin työtoveriinsa, jota alkaa tapailla. Heidän tarina on aivan riipaisevan ihana.

Kirja kirjoitettu oikein hyvin. Sijoittuu 70-luvulle. Osan asioita muistan. Taitavaa kerrontaa ja hyvin pystyy näkemään asiat mielessä tätä lukiessa. Tunteita joutuu kokemaan laidasta laitaan, niin suuttumusta kuin ihastusta. Todellakin suosittelen Tiaisen kirjoja. Täynnä elämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti