sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Karen Kingsbury & Gary Smalley: Uskollinen sydän



Baxterin perheen tarinoita. Tämä sarja olis pitänyt lukea ennen sitä Kuuluisuuden hinta aloittavaa sarjaa. Mut toimii kyl näinkinpäin. Tämä kirja kertoo Karenin tarinan. Kirjan tarina on välil nykyajassa, välil menneisyydessä. Baxterin perhe on uskossa, suurinosa ainakin. Toki osa lapsista eivät ole vielä omaa uskon ratkaisua tehneet. Karen on. Nimensä mukaisesti uskollinen sydän. Karen seurusteli aikoinaan Ryanin kanssa. Mut he erosi sitten. Karen tapasi Timin. He menivät naimisiin. Sitten Tim petti. Tim aloitti suhteen Angelan kanssa. Angela tapasi nuorta Dirkiä, joka käytti jonkinlaisia mömmöjä urheilun takia ja se sekoitti Dirkin pään. Dirk vakoili Angelaa ja Timiä. Juuri Dirk soitti Karenille Timin pettämisestä. Tim jääkin rysän päältä kiinni. Se syöksee heidän avioliiton kriisiin. Tim haluaa erota, mutta Karen ei. Karenin sydän on uskollinen ja hän päättää että homma selviää. Kaiken kukkuraksi Karen on raskaana. He ovat aiemmin odottaneet vauvaa, mutta tuli keskenmeno. Kriisin keskellä Karen odottaa nyt vauvaa.

Siis ihan vautsi vau. Kirja meni täysin ihon alle. Repi kaikki haavat uudelleen auki. Luin jokusen rivin, moppasin naamaa, luin taas ja taas moppausta. Koin niin täysin tänä tunteet läpi. Tarina opettavainen samalla. Nämä kaikki tunteet ovat luonnollisia. On oikeus tuntea vihaa, surua, pettymystä, kaikkea. Kaiken keskellä Karen luotti Jumalaan. Itkujen keskellä oli hyvin sanottu että Jeesuskin itki.

Terapian aikana hoksittiin että ei voi yhtä syyttää, syytä on molemmissa. Pelot. Niistä pitää puhua. Miksi ja mitä pelkäsi. Sai havahtumaan että tottahan tuo. Pelko pistää käyttäytymään jotenkin. Terapiassa tuli hyvä lause. "Syksy oli suuttumuksen ajanjakso, talvi surun, kevät parantumisen ja kesä uuden kasvun." Läpi käyminen ja toipuminen verrataan vuoden aikoihin. Toipuminen voi viedä jopa vuoden. Vastaavaa olen aiemminkin lukenut, että se vie aikaa. Voi olla aallokkoa että välil menee hyvin ja sit joku päivä on se aallokon pohja että taas kaikki mielessä, epäilee yms. Teksti näemmä muuttu hassuksi ja enkä osaa korjata. No, mennään tällä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti