sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Terho Miettinen & Raija Pelli: Harhaanjohtajat

Ei sovellu vapaana oleviin Helmet-lukuhaasteen kohtiin.

Sopii kohtiin: 2. blogi. 6. monta kertojaa, 8. Suomen historia, 11. jonkun muun alan ammattilainen, 20. vammainen tai vakavasti sairas henkilö, 44. uskonto/uskonnollisuus, 47. kahden haastekohdan kriteerit ja 49. Vuoden 2017 uutuuskirja



Kiinnostuin tästä kirjasta kun hoksin että tällainen on tulossa. Kirja piti melko hyvin otteessaan. Oli paljon sellaisia seikkoja mistä en tiennyt. Esim. kauan sitten Suomessa olleita lahkoja. En ainakaan muista että olisin sellaisista lukenut. Ehkä koulussa ollut mutta ei ole jäänyt mieleen. Jossain vaiheessa tuntui jo pitkäveteiseltä ja syyllistävältä tämä kirja. Lähinnä tuli olotila jo että kaikki uskonnot ovat pahasta. Kyllä toki jotkut ihmiset silleen ajattelee, minunkin tuttupiirissä. Itse olen eri mieltä. En minä joidenkin mätien yksilöiden takia koko porukkaa leimaa.

Huomasin tässä kirjassa myös omaan elämään soveltuvia asioita. Niistä olisin halunnut lukea enemmän. Ehkä jossakin toisessa kirjassa olis kyseisestä aiheesta lisää. Pitänee etsiä ja katsoa joku kerta.
Yksi niistä mm. juuri toi helluntalaisten painostus yms. Meinasin mennä sekaisin kun aikoinaan muutaman kerran parikin eri helluntalaista sanoi että helluntalaisuus on ainoa oikea uskonto ja kaikki muut vie helvettiin. Tuntu kyl pahalta. Juttelin toisen helluntalaisen kanssa ja hän oli eri mieltä. Selitti asian hyvin ja rauhoitti mieltä. Vastaavaa muuta olen kuullut mm. naimisiin pakottamista. Vastaavia tässä kirjassa olikin.

Kyllä tätä voi suositella. Varsinkin sellaisille jotka ovat joutuneet seurakunnan, uskonnollisen lahkon tms. ahdistamaksi. Ja tietysti muille jotka ovat aiheesta kiinnostuneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti