perjantai 8. syyskuuta 2017

Max Manner: Revanssi

Ei sovellu vapaana olevaan Helmet-lukuhaasteen kohtaan.

Sopii kohtiin: 2. blogi, 5. liikutaan luonnossa, 6. monta kertojaa, 12. politiikka/politiikko, 20. vammainen tai vakavasti sairas henkilö, 24. selvitetään rikos, 42. esikoisteos ja 47. kahden haastekohdan kriteerit



Tässä jokin aika sit kirjailija Max Manner pyysi minua kaveriksi Facebookissa. Hyväksyin tietysti. Hiukka nolotti ku en ollu yhtään hänen kirjaa lukenut. Olikin ajatuksena että pitääpä tutustua. Tässäpä tämä ensimmäinen sitten. Pidin kyllä kovasti. Oli helppo lukea ja ei tökkinyt yhtään. Sujuvaa kerrontaa ja piti hyvin otteessaan.

Kansanedustajaehdokas, juristi Mikko Murtovuori tekee elämänsä suurimman virheen lähtiessä ajamaan autolla kotia kohti, kun oli juonut. Ajoi autolla naisen päälle. Mikko joutuu kiristetyksi ja tekemään lisää rikoksia. Mikko stressaantuu pahasti ja sillä on vaikutusta hänen avioliittoonsa. Mikko joutui tekemään usiamman kerran kiristäjän tahdon mukaan. Viimeisen tehtävän jälkeen Mikon mieli murtuu.

Komisario Anna Mäki ei usko pääepäilyn olevan syyllinen. Häntä jäi vaivaamaan eräs asia. Eikä saanut enää siitä kiinni mikä mielessä oli. Lopulta Anna sai otteen asiasta ja meni selvittämään. Henkilö oli ehtinyt karata ettei Anna tavoittanut häntä. Anna etenee urallaan myös.

Mikko oli joutunut vakavaan psykoosiin ja sairaalassa joutui olemaan. Hän ei ollu suostunut puhumaan. Tuijottaa vaan näkemättä mitään. Vaimo ja lapset käyvät Mikkoa tapaamassa säännöllisesti. Mikko saa kirjeen sairaalaan kiristäjältään. Kirjeessä selviää kuka se oli ja miksi toimi niin kuin toimi.

En olis syyllistä osannu arvata. Luulin kokonaan toiseksi henkilöksi. Jäi itselleni asioita auki että mitä syylliselle oli tapahtunut menneisyydessä.

Kyllä, aion lukea Mannerin loputkin kirjat. Tämä oli oikein hyvä. Pidin kovasti tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti