maanantai 16. heinäkuuta 2018

Fredrik Backman: Kiekkokaupunki

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 38. Kirjan kannessa on kulkuneuvo



On siellä autoja. Piti suurennuslasilla epäuskoisena etsiä että eikö tuolla muka ole yhtään autoa tai muuta kulkuneuvoa. Puolisoni löysi ja minäkin osasin sitten hahmottaa autoksi. Joten tämä sit tähän ja tällä on sit koko haaste suoritettu. Ensi vuotta odotellessa.

Voi jumalauta minkälainen kirja! Olen iki-ihastunut. Tämä sattui osumaan kirjastossa silmään ja muistelin että olen nähnyt tuon nimen ja jotakin porinaa kirjasta. Vaikutti kiinnostavalta.

Alku vähän nihkeä mutta nopeasti pääsi sisään. Kirjassa on monia eri henkilöitä mutta silti toimiva tarina ja pysyi perässä kuka on kukin ja miten liittyy tarinaa. Pieni Björnstadin kaupunki. joka elää jääkiekolle. Kaupunki on köyhtynyt ja työttömyyttä paljon. Kaikki tai lähes kaikki palvoo jääkiekkoa. Juniorijoukkueen harteille nousee paineet voitosta. Joku mokasi. Tapahtui rikos. Jokainen joutui valitsemaan puolensa. Tapahtuman muistin että tällainen on oikeastikin tapahtunut. Ja varmaan juuri sillä tapahtumalla on ollut vaikutusta kirjan luomiseen. Todella hyvä tarina.

Kerronta on eläväistä ja runsasta. Saa hyvän kuvan tarinasta ja henkilöistä, sekä henkilöiden kokemuksista. Mukava oli lukea myös niitä mitä oli tulevaisuudessa tapahtunut. Toivon todella että jatko-osassa on samoja henkilöitä. Tiedän että jatko-osa on ilmestynyt mutta en tullu sillo tarkastaneeksi onko samoja henkilöitä vai ei. Kirja kuitenki listattu että luen senkin.

Ehdottomasti voin suositella kirjaa. Ehdinkin jo ystävälleni vinkata kun hää on jääkiekko-fani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti