maanantai 9. heinäkuuta 2018

Markus Falk: Profeetan soturit



Markus Falk nimen takana kirjoittelee pariskunta, Jaakko ja Virpi Hämeen-Anttila. Virpi kirjoittaa omalla nimellään kirjoja ja Jaakko on arabian kielen ja islamin tutkimuksen professori. Heiltä sit oman osaamisen yhdistelmänä tällainen kirja. Tosin en ole kummankaan omia kirjoja aiemmin lukenut. Tässä mukana islamista asioita, jotka ovat selkeesti Jaakon osaamisaluetta. Kirja oli mielenkiintoinen seikkailuromaani.

Suomalainen Tuomas Pyy on Beirutissa ja tapaa siellä italialaisen Carla Contin. He saavat harvinaisen käsikirjoituksen käsiinsä. Sen perässä on kaksikin eri porukkaa, jotka eivät karsasta pahojakaan tekemisiä saadakseen haluamansa. Niinpä Tuomas ja Carla lähtevät pakoon. Matka vie Saksaan, Suomeen ja Englantiin. Suomestakin ajateltu että rauhallinen paikka ja eivät he sinne tule. Tulivathan he ja matka taas jatkui.

Kirjassa välillä käytiin menneisyydessä tämän käsikirjoituksen ajoille. Ajoittain oli hieman vaikea pysyä perässä.

Kirja sai miettimään että entä jos tuollainen käsikirjoitus olisi oikeasti olemassa. Mistä sen muuten tietää, voi hyvinkin olla. Se muuttaisi koko islamin ihan tyystin toisenlaiseksi.

Ihan mielenkiintoinen avaus. Käsittääkseni jatkoa on luvassa. Sitä odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti