lauantai 4. elokuuta 2018

Ruth Ware: Synkän metsän siimeksessä



Nyt osui kirjastossa tämä silmään ja otin lainaan. Olen tästä kirjasta monia keskusteluja nähnyt.
Kirjan kansikin on kiehtova ja nimi mielenkiintoa herättävä. Todella hyvä tarina. Synkän metsän siimeksessä oli mökki ja siellä polttariporukka juhlimassa, mut sit meneekin karmaisevasti pieleen. Lähinnä tulee jokin kauhuelokuva mielleyhtymästä. Tästä tarinasta voisi tulla hyvä elokuva.

Nora ei ole ollut lapsuuden aikaiseen ystäväänsä Clareen yhteyksissä vuosiin. Yllättäen Nora saa sähköpostia Flolta joka on järjestämässä Clarelle polttarit tätinsä mökillä. Nora miettii perumista. Saa sit pian uuden mailin Flolta joka pyytää vastaamaan. Nora ottaa yhteyttä Ninaan joka on myös kutsuttu. He päättävät sitten yhdessä mennä.

Nora herää sitten sairaalassa muistinsa menettäneenä. Pätkittäin muistaa asioita mutta ei kaikkea. Kuulee sitten sivusta poliisin puhuvan että hommaa tutkitaan nyt murhana. Nora järkyttyy, onko hän syyllinen, kuka on tekijä.

Tarina etenee välillä mökillä ja välillä nykyhetkessä jossa Nora on sairaalassa ja koettaa epätoivoisesti muistaa mitä on tapahtunut.

Tämä on erittäin hyvin kirjoitettu. Kaikki ei ole sitä miltä aluperin näyttää. Kirja on todella jännittävä ja pitää lukijaa hyvin otteessaan. Haluten tietää mitä tapahtuu. Tarina tuntuu jatkuvan ja uusia käänteitä tulee. Nimi on nyt muistissa ja aion jatkossakin lukea. Jos yhtään samansorttista niin kyllä pidän.

1 kommentti:

  1. Minäkin tykästyin Ruth Wareen jo heti tästä ekasta Synkän metsän siimeksessä -kirjasta lähtien. Tältä on tullut myös Nainen hytissä 10 (josta tykkäsin jopa enempi kuin tästä ekasta) eli kannattaa ehdottomasti lukea sekin. Ja nyt ihan vasta ilmestyi uusin suomennettu nimeltään Valhepeli - tän sain justiinsa sen kirjastosta varauksesta en ole vielä lukenut itse mutta odotan paljon! :D

    VastaaPoista