lauantai 29. syyskuuta 2018

Mari Pyy: Minä katoan



Satuin voittamaan tämän kirjan arvonnassa. Olenkin pitkään halunnut tutustua Mari Pyyn kirjoihin. Ystäväni on lukenut yhen ja suositteli sitä. Nyt on sit ensimmäinenkin tilattu lukuun. Tämän halusin lukea kun arvostelukappale ja ehdin just ja just arvontaan mukaan.

Dekkarisarjan avaus kirja. Tässä esitellään psykologi ja entinen rauhanturvaaja Sandra Mattsson. Hän on asunut Egyptissä, johon tämä tarina sijoittuu. Sandran äiti kuolee Egyptissä oudossa tapahtumassa. Sandran isä sairastuu. Aikuistunut Sandra päättää lähteä Aleksandriaan selvittämään äitinsä kuolemaa. Rose, äidin ystävä, on nyt päättänyt puhua. Rose on järjestössä töissä, johon Sandra menee tutustumaan. Se on matkan syy virallisesti, vaikka tosiasiassa Sandra haluaa selvittää äitinsä kuoleman.

Mari Pyy on erittäin hyvää työtä tehnyt kirjoittamisessa. Egypti on kiinnostava maa ja kuvaukset todella hyviä. Kirja osin on ahdistavaa luettavaa noiden isojen kultturierojen takia. Siinä on onnistuttu hyvin kerronnassa. Tarina on mielenkiintoinen ja tapahtuu paljon erilaisia asioita. Jännittävää seurata tarinan kulkua. Kaikki ei ole sitä miltä näyttää.

Sandra seurustelee Mikon kanssa. Miko kuuluu hakkeriporukkaan. Kun Sandraa ammutaan. Suomesta lähtee Miko kavereineen avuksi ja viemään rahaa lunnaisiin. Kirjan lopun tapahtumat ovat kiihkeätempoisia. Loppu jäi mielenkiintoiseksi. Jään innolla odottelemaan minkälainen seuraava Sandra tarina on.

1 kommentti: