tiistai 18. joulukuuta 2018

Maria Adolfsson: Harha-askel



Pitkästä aikaa Dekkariklubi tarjosi taas kirjaa ennakkoon arvioitavaksi. Onneksi mahduin mukaan.

Doggerland. Kannen sisäsivulla on kartta ja piti sit ihan googlata ja onhan tämä ollut olemassa aikoinaan.

Komisario Karen Eiken Hornby ratkoo rikossarjaa. Paljastuu murha. Karen oli hetkeä aikaisemmin autollaan ajanut paikan ohi ja nähnyt uhrin vielä elossa. Uhri on hänen pomonsa ex-vaimo, Susanne. Susannesta alkaa paljastua asioita, lähinnä kuinka epämiellyttävä ihminen Susanne oli.

Tässä on kyllä todella mielenkiintoisia nimiä. Eivät onneksi vaikeita. Erityisesti Jounas-nimi jäänyt mieleen. Lähinnä tulee Joonaksen ja Jounin yhdistelmä. Erikoinen. Jounas onkin Karenin pomo ja Susannen ex-mies. Jounas joutuukin tutkinnasta pois ja lomalle tutkinnan ajaksi.

Henkilöt kirjassa ovat todella kiinnostavia ja erilaisia. Samoin kuin ihmissuhteet ja kemiat. Odotan oikein innolla jatkoa. Onneksi tämä on sarja että jatkoa luvassa. Kirjassa on myös hauskoja tilanteita. Varsinkin ihan alussa.

Sitten bongasin yhden virheen. Enpä laitakkaan sivunnumeroa. Antaa tulevien lukijoiden itse hoksia, mikäli tulevissa painoksissa on sama virhe. Tai mistä voin tietää onko alkuperäisessä teoksessa juuri näin. Väärä nimi on livahtanut sinne mukaan.

Onkin oikein jännä seurata kirjan tapahtumia. Osa tapahtumista on menneisyydestä kerrottu 1970-luvulta. Se oli todella kiinnostavaa. Jutun jatkuessa ymmärsi miksi ja ketä he olivat ja miten liittyivät nykyaikaan. Murhaajasta ei ollu hajuakaan. Kunnes yhden asian selvisi niin välähti mieleen että tässä on varmasti käynyt näin. Ka, ka, loppuun päästyäni olin tismalleen oikeassa. Oikein hykerryttävä kokemus. Kirja ei etene vauhdilla mutta ei myöskään matele. Sellainen sopiva tahti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti