keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Karen Kingsbury: Luja tahto

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 31. Kirjassa kuljetaan metrolla



Päätösosa tälle sarjalle. Jäi kyllä tosi haikee mieli. Onneksi Kingsburylla on toinenkin sarja suomennettu. Pitäs Aikamediaa nykiä hihasta että saisko muitakin sarjoja suomeksi. Rakastuin tähän sarjaan. Mielenkiinnolla kyllä ajattelin tarttua toiseenkin sarjaan että miten se kolahtaa.

Daynella ja Katylla on suunnitelmia. Paparazzit jahtaa taas Daynea ja käy todella huonosti. Siinä punnitaan Katyn rakkaus ja kaikkien usko Jumalaan. Luke Baxter käy aikamoista taistelua sisimmissään. Matkalla metrolle hän joutuu paparazzin uhriksi ja aukoo päätään. Paparazzi tyytyväinen saaneensa aikaan reaktion. Kaikkihan päättyy lehtiin. Muutenkin Baxterin perhettä revittiin lehdistössä kaikenlaisia heidän henkilökohtaisia asioita. Katyn ja Daynen talo on jäädä haaveeksi vain, mutta ystävät näyttävät kyntensä ja järjestävät kaiken. Luja tahto kaikkeen.

John löytää edesmenneen vaimonsa kirjeen lapsille avioliitosta. Kuinka avioliitto toimii. Todella hyviä kohtia.

Onnellisen avioliiton  kymmenen salaisuutta

1. Jumala on tarkoittanut teidät palvelemaan toisianne. Käytännössä rakkaus toteutuu palvelemisessa.
2. Naiset tarvitsevat kunnioitusta ja hellittelyä. Rakasta vaimoasi sillä tavalla, että hän tietää sinun antavan vaikka henkesi hänen puolestaan. Vie hänet usein ulos syömään ja osoita, miten ihastunut olet häneen. Hankkikaan yhteinen harrastus - jotakin, mistä te kumpikin pidätte.
3. Naurakaa usein.
4. Olkaa kärsivälliset toisianne kohtaan. Rakkaus jää helposti toteutumattomien toiveiden synnyttämän katkeruuden alle.
5. Viettäkää enemmän aikaa muuttamalla itseänne kuin yrittämällä muuttaa puolisoanne.
6. Puhukaa erimielisyydet heti selviksi. Raamattu sanoo: "Sopikaa riitanne, ennen kuin aurinko laskee." Ottakaa tavaksi antaa toisillenne anteeksi.
7. Päättäkää heti alkajaisiksi, että avioero ei ole vaihtoehto.
8. Opetelkaa puolisonne rakkauden kieli. Ihmiset osoittavat ja vastaanottavat rakkautta eri tavoin. Rakkauden kielet ovat melko helppo opetella, koska ne voi tiivistää näihin viiteen: palveleminen, ajan antaminen, kosketus, lahjat ja rohkaisevat sanat. Opetelkaa nämä viisi. rakkautta on helpompi ottaa vastaan silloin, kun sitä annetaan sinulle kielellä, jota ymmärrät.
9. Kaikki miehet tarvitsevat rohkaisevia sanoja.
10. Miehet ovat syntyneet johtamaan laumaansa. Mies ei voi johtaa perhettä, jollei nainen vahvista hänen itsevarmuuttaan johtajana. Jos rakastat miestäsi, rohkaise häntä. Itsevarmat miehet eivät etsi rakkautta kodin ulkopuolelta.

Wow. Hieno ohje. Halusin tuon muistiin. Viimeinen kohta voi olla nykynaisille ja feministeille konstikas. Onneksi en katso kuuluvani kumpaankaan lajiin. Minulle passaa oikein hyvin että mies on perheen pää. Ei ongelmaa.

Kyllä tätä sarjaa edelleen suosittelen. Ihana. Jään kaipaamaan. Kenties joskus löytää uudelleen luettavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti