perjantai 22. helmikuuta 2019

Tiina Martikainen: Kasvot pinnan alla

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 39. Ihmisen ja eläimen suhteesta kertova kirja



Tiina Martikaisen nimi jäi mieleen jostakin novellikokoelmasta, jossa oli kirjoittajien esittelyt. Kiinnostuin ja halusin lukea hänen kirjojaa. Nyt oli sit sopiva osuma että sain tämän eka osan, siis dekkareista, käsiin. Helmetin kohtaan sopi kun tässä kirjassa on poliisikoira Riina, joka työskentelee etsimässä ihmisiä ja ruumiita.

Lohjan poliisilaitos saa tutkittavakseen nuoren naisen katoamista. Lopulta nainen löytyy kuolleena ja pian selviää että nainen on tapettu. Siitä lähteekin sitten selvittely kuka on syyllinen. Monenmoista mutkaa tehtiin ennen kuin oikea syyllinen löytyi.

Kirjan alussa on tarinan keskeisten henkilöiden luettelo ja heidän suhteensa toisiinsa. Minä tykkään tällaisista. Saatan tarinan edetessä käydä katsomassa että kukas tuo olikaan. Kirja oli helppoa luettavaa ja eteni välillä reippaaseen tahtiin. Ei jäänyt junnaamaan paikoilleen. Hanna-poliisi ja Riina-koira ovat mielenkiintoisia hahmoja. Samoin Hannan tytär sekä uusi ihastus. Kyllä aion lukea jatko-osiakin. Seuraava onkin merkattu Suosikkeihin että löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti