maanantai 4. helmikuuta 2019

Taksi

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 34. Kirjassa on usean kirjoittajan kirjoituksia
Pohjoinen lukuhaasteen kohtaan 19. Novellikokoelma



Tämä onkin ollut lukulistalla. Nyt oli sopiva sauma lukea tämä kun soveltuu molempiin haasteisiin.
14 dekkaria kumijalasta. Kokonaisuutenaan mielenkiintoinen ja jokainen erilainen. Osa uppos hyvin ja osa taas meni yli ymmärryksen.

Taksi 1. Markku Ropponen: Renki
Alku hyvä. Sit tuli sellainen pomppaus, että mietin puuttuuko tästä joku luku tai mitä tapahtui. Pääsin sit siihen mukaan. Ymmärretty kyllä joo, mutta kokoajan tuntui että puuttuu jotakin tai sit en vaan tajunnut ideaa.

Taksi 2. Tapani Bagge: Yövuoro
Tää veti mukaansa ja oli hurjaa menoa. Ihan hyvä.

Taksi 3. Seppo Jokinen: Miljoonatippi
Jokisen kirjoista tykkään. Tämä oli mielenkiintoinen. Tulevaisuus novelli. Eletään kaukana tulevaisuudessa. Hyvää kuvausta minkälainen Suomi silloin olisi. Tässä sit oli kans ruotsalaisten asennetta suomalaisia kohtaan. Pidin tästä novellista.

Taksi 4. Harri Nykänen: Katoamistemppu
Todella hyvä ja ovela. Pidin erittäin paljon. En muista olisinko Nykäsen kirjoja lukenut. Mut ainakin tämä herätti mielenkiinnon.

Taksi 5. Jarkko Sipilä: Tolppapoka
Sipilä on ihan huippu. Mukana tässä Takamäki ja Suhonen. Pidin erittäin paljon tästä. Oikein hyvä. Mahtava loppu. Lupaus on pidettävä.

Taksi 6. Matti Rönkä: Siipimersu
Ihan ok. Pysyi hyvin mukana. Jäi jotenki pliisuksi, etten kokonaisuudessaan ideaa tajunnut. En tosin olen Röngän kirjoja lukenut. Pitää tutustua joskus.

Taksi 7. Juha Numminen: Mustat volvot
Todella hyvä ja ovela tarina. Pidin tästä erittäin paljon. Eipä osannu odottaa tällaista. En ole Nummistakaan lukenut aiemmin. Taisin voittaa yhden Nummisen kirjan, mutta jatko-osa, että pitäs perehtyä ensimmäiseen ensin.

Taksi 8. Tuomas Lius: Yön reunalla
Hurjaa. Pidin tästä. Paha saa palkkansa tavalla tai toisella. Yliluonnollinen tarina. Jäi kyllä mieleen.

Taksi 9. Eppu Nuotio: Paketti
Mielenkiintoinen ja jännittävä. Mut jäi vähän loppuratkaisun idea kadoksiin ja hämmennytti että miksi. Mitä tapahtui ja minkä takia.

Taksi 10. Antti Tuomainen: Velka
Tuomaista arvostan todella paljon, juuri sen alkoholittomuuden takia. Kirjat taas ei ole oikein napannut. Vähän epäluuloisena aloitin tätä että nappaako. Ainakin tää herätti tunteita aiheesta miten naisia kohdellaan islamilaisissa maissa. Ai että hypitytti. Tarina tosi hyvä. Hieman jäi jotkut asiat epäselväksi että miten yhdistyivät toisiinsa.

Taksi 11. Marko Kilpi: Kylmä kyyti
Todella hyvä tarina. Marko Kilpi osaa kirjoittaa mukaansa tempaavasti. Ideoita ei puuttunut. Loppukin vielä oli niin hyvä.

Taksi 12. Max Manner: Tasaraha
Voi hirvitys. Miten pahasti voi mennä pieleen pila. Kyllä oli hyvä tarina. Opettavainen samalla. Ihan kaikkea ei kannata pilaksi keksiä. Huhhuh.

Taksi 13. Kari Häkämies. Herrasmies
Arvelinkin että politiikkaan liittyy ja oikeassa olin. Erittäin kiinnostava. Vähän yllättävä loppu. Joskus voi näinkin käydä.

Taksi 14. Henry Aho: Raide 5
Hui, olipa tämä tarina. Jännittävä. Jotakin mielenvikaista. Alku ja loppu olivat ristiriidassa keskenään. Ensin mentiin niin ja lopussa olikin näin. Liekö pikku kömmähdys vaiko eri henkilöt. Hmm.

Kokonaisuutenaan mukava lukea lyhyitä tarinoita. Harvoin tällaisia tulee luettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti