tiistai 27. joulukuuta 2016

Joulun ajan kirjoja



Joulun aikana tuli noi luettua Lapin reissulla mammojen lihapatojen ääressä. Siel ei oikein koneen ääressä pystynyt olemaan huonossa asennossa niin tulee sit luettua enemmän.

Ekana toi Stephenie Meyer: Elämä ja kuolema. Houkutus käänteisenä. Bongasin tän kirjaston sivuilta kun etsin Meyerin tulevaa kirjaa varaukseen. Ihmettelin tätä että mikä tämä on. Otin sit tämän. Muistinkin sillo Twilight huuman aikaan fanit puheli tän tyylisestä että Meyer kirjoittais kirjan Edwardin näkökulmasta. Eihä mun kielitaito riitä mutta ystävien kanssa juteltiin. Muistelin että fanit itse oli jotakin tarinaa kirjoittanut ja Meyer suuttui ja perui sit koko homman. Nyt sit kun oli 10 vuotisjuhla niin oli pyydetty Meyeriä muistamaan jotenkin ja ajatuksena että kirje. Meyer päättikin sit samalla vauhtia tehdä kirjan. Joka EI ole Edwardin näkökulmasta vaan tässä sukupuoliroolit sekaisin. Beau ja Edythe. Osan sukupuoliroolit oli ennallaan esim. Beaun (Bellan) vanhemmat. Syynä siihen se että harvoin lasta annetaan isälle vaan liki aina automaattisesti äiti on se lähihuoltaja.
Tätä oli mielenkiintoista lukea. Alussa tuli verrattua Houkutukseen ja muisteltua miten Bella ja Edward. Kaikkien osapuolia en pystynyt tunnistamaan tai oikeammin muistamaan. Ehkä sit jos olisin Houkutuksen lukenut eka. Siitä tosin on aikaa vierähtänyt että en vaan muistanut. Tämä oli hyvä kirja. Mielenkiintoinen loppu.

Peter James: Kuolemaan asti sinun. Tämä oli hyytävä kirja. Huhhuh. Jodie Bentley on koko lapsuutensa saanu kokea olevansa ruma ankanpoikanen. Hänen unelmansa on olla kaunis ja rikas. Ensimmäiseen tarvitaan plastiikkakirurgin apua ja toinen taas joko ansaittava rahaa tai naitava rikas mies. Naimisiin pääsi helposti mutta miehestä eroon pääsy olikin jo konstikkaampaa. Harjoitushan tekee mestarin.
Roy Gracea elämä puristaa monelta taholta. Esimiesten painostukset, edellinen rikostapaus valvottaa, ensimmäisen vaimon, Sandyn katoamisesta on tullut uusia seikkoja ja sit vielä lisäksi vanha vihollinen on taas maisemissa. Pahinta kuitenkin että Brightonissa näyttää olevan todellinen musta leski. Nainen jolla on myrkyllinen mieli ja tappavat taidot.
Peter James osaa asiansa. Tekee jännittäviä kirjoja. Tämäkin oli hurjaa luettavaa. Jodien aseet oli todella kammottavia. En voi käsittää miten joku kykenee sellaiseen. Huhhuh.

Mikko-Pekka Heikkinen: Poromafia. Tämäkin sijaitsee Lapissa. Mukava lukea näitä. Kertoo Nelihangan perheestä. Suku on hallinnut Utsjokea jo satakunta vuotta. Suvun tän hetkinen patriarkka on jäämässä syrjään perheen pään paikalta. Mutta sitä ennen riitaantuu pahasti esikoispoikansa kanssa. Poika hylkää perintöosansa taakseen katsomatta ja perustaa ihan oman juttunsa. Moottorikelkkajengin, Ahma SC. Tietysti on itseoikeutettu presidentti. Ottaa sit silleen yhteen isänsä kanssa. Seurauksena sota joka kuuluu kauas etelään asti. Pojalla on tietty ase jolla ravistelee koko porotaloutta ja saamelaisten elämäntapaa. Mitä kummaa hän on tuonut. Ja miten etelä vastaa.
Aivan mahtavia kirjoja tällä Heikkisellä. Kyllä näitä saa nauraa. Jokainen osa näemmä itsenäinen etteivät ole sarja. Toivottavasti vielä tulee paljon lisää kirjoja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti