perjantai 16. joulukuuta 2016

Robert Galbraith: Silkkiäistoukka



J.K. Rowlingin aliaksen toinen Cormoran Strike dekkari. Ensimmäisen tapaan tääkin oli hidas lukea ja piti kertaalleen uusia.

Lontoolainen kirjailija Owen Quine katoaa. Quinen vaimo pyytää Strikeä etsimään miestään. Quine löytyy murhattuna. Kirjailija on saanut valmiiksi romaanin, joka on hyvin ilkeä. Romaanissa kuvataan hänen tuntemiaan ihmisiä todella ilkeästi. Quinen kuolema muistuttaa samanlaiselta kuin romaanissa. Kuka onkaan se raaka murhaaja. Striken sihteeri, Robin pääsee vihdoinkin tutkintaan mukaan. Saa ilmaistua halunsa osallistumiseen. Robin on menossa naimisiin, mutta jotakin sattuu mikä siirtää häät. Matthew ei edelleenkään hyväksy Robinin työpaikkaa. Oma soppansa siinäkin.

Kirjassa on mukana monta mielenkiintoista henkilöä ja tilanteita. Strike yritetään puukottaa ja häntä varjostetaan todella kokemattomasti. Strike saakin hänet kiinni ja kuulusteltua. Henkilö pääsee pakenemaan mutta Strike ja Robin myöhemmässä vaiheessa joutuvat hänen kanssaan tekemisiin.

Quinen tytär on vammainen, omaa jonkinlaista kleptomaniaa. Orlandon laukusta löytyykin Strikelle hyödyllisiä todisteita. Orlando pitää kovasti Robinista ja piirtämisestä.

Murhaajaa en olis osannut aavistaa. Loppu oli vauhdikas ja kiinnostava kiinni otti. Robin loukkaantuu. Strike vierailee ensi kertaa Robinin kotona.

Odottelen kyllä kovasti jatkoa. Onhan tullutkin 3. osa. Mut nyt muuta kiirettä noiden kirjojen kanssa että täytyy tuo lukea tuonnempana. Kun nyt jo tietää että näiden kanssa menee aikaa. Eivät ainakaan minulle ole mitään nopeita kirjoja. Striken ja Robinin suhde on kiinnostava ja haluan todella lukea mitä se tulevaisuudessa sisältää. Toivon sarjan jatkuvan vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti