maanantai 19. joulukuuta 2016

Riku Rinne: Talon tarina



Tää osui silmään Riku Rinteen sivulla ja tietysti katsoin kirjastosta. Ei ollutkaan, joten laitoin hankintatoiveeksi ja se hyväksyttiin. Pääsin nyt sit lukemaan tämän. Olen lukenut Riku Rinteen kirjoja aiemminkin ja tykännyt kovasti.

Tässä kirjassa nimensä mukaisesti kerrotaan Talon tarina. Aviopari Heikki ja Riitta Talo. Kirja alkaakin jo heti mukaansa tempaavasti vankilassa, jossa Heikki muistelee menneisyyttään. Heikillä on raju menneisyys. Elänyt roskalaatikoissa, varastanut ruokaa, ryypännyt, tehnyt kaikenlaista pahaa. Väsyneenä sitten nöyrtyi pyytämään apua ylhäältä.

Vapauduttuaan tapasi sitten Riitan. Oma aikansa meni kun aloittivat yhteisen ihmeellisen elämän. Paljon iloja ja suruja. Mielenkiintoisen seikan pistin merkille ja samaa olen aiemminkin huomannut. "Heikkona olet vahva." Tässäkin kirjassa tuosta oli puhetta. Se on minusta mielenkiintoinen seikka. Jumala käyttää heikkoja, koska he ovat vahvoja. Tämä on ristiriitainen lause, mutta minusta hyvin ymmärrettävä. Ymmärrän sen täysin.

Heikki ja Riitta saivat siunauksia paljon ja tekivät hyvää. Auttoivat ihmisiä monessa paikassa. Saivat lottovoiton, ostivat kirkon ja auttoivat monessa maassa. Kirja kyllä hyvin koskettava. Riku Rinteellä on taito kirjoittaa asioista.

Kirjassa on myös valokuvia Heikin elämästä. Siitä tulikin mieleen huumorintaju. Tässäkin kirjassa oli puhetta Jumalan huumorintajusta. Se on tuttua aiemmistakin luetuista kirjoista.

Kirjassa myös verrattiin Suomen ja Ruotsin tilannetta. Ruotsissa rajaton, kaikki yhdessä, ei kyselty mistä seurakunnasta olet. Kristilliset yhdessä, ei siinä väliä mistä suuntauksesta tai kirkosta olet. Tämäkin tuttu juttu näissä Riku Rinteen kirjoissa. Jotkut ihmiset tekee yhteistyötä evankelioimisessa ja muussa kokoontumisessa, toiset taas luokittelee että vain saman suuntauksen tai kirkon jäsenten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti