sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Ingar Johnsrud: Metsästäjä

Ei sovellu vapaana olevaan Helmet-lukuhaasteen kohtaan.

Sopii kohtiin: 2. blogi, 5. liikutaan luonnossa, 6. monta kertojaa, 12. politiikko/politiikka, 15. harrastus/harrastetaan, 17. sinistä ja valkoista, 20. vammainen tai vakavasti sairas, 23. käännöskirja, 24. selvitetään rikos, 40. eri kulttuuri, 47. kahden haastekohdan kriteerit ja 49. vuoden 2017 uutuuskirjaTämäpä monitahoinen kirja. Välillä pääsi hyvin sisään ja sit nakattiin jo ulos. Sama toistui muutaman kerran. Loppu puolella enemmän alkoi asioita avautumaan. Pidin kyllä kirjasta. Hieman tuo alun pompottelu häiritsi. En sit tiedä oliko vika minussa vai kirjassa. Mut olen tyytyväinen että sain luettua tämän loppuun.

Tässä on samoja henkilöitä kuin Wieniläisveljeskunnassa. Eli poliisit, komisario Fredrik Beier, turvallisuuspalvelun tutkija Kafa Iqhal ja monet muut.

Oslon poliisi löytää ruumiin joka onkin julistettu kuolleeksi jo 20 vuotta sitten. Nuori poika kuolee virustautiin, jota ei ole enää maapallolla. Puutarhaan on haudattu kaksi naisen ruumista, kuka onkaan se toinen. Poliisi tutkii liittyykö nämä kaikki toisiinsa.

Menneisyydessä seikkaillaan Venäjällä. Norjalaisia erikoismerijääkäreitä tekee kammottavan löydön venäläisestä labrasta. Osa selviää takaisin Norjan puolelle. Keksitty tarina syötetty lääkärille, joka nykyhetkessä kertoo sen poliiseille.

Kafa siepataan ja hänelle samalla selviää koko kuvio. Beier etsii epätoivon vimmalla Kafaa ja älysi lopulta mistä Kafa löytyy ja miten nuori poika oli sairastunut. Sen jälkeen kiivas takaa-ajo syyllisen perään. Mahtava loppu tällä. Siltikin aukkoja jonkin verran. Mut ei siinä mitään. Luen jatkossakin hänen kirjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti