maanantai 30. lokakuuta 2017

Camilla Grebe & Paul Leander-Engström: Moskovan mies

Ei sovellu vapaana olevaan Helmet-lukuhaasteen kohtaan.

Sopii kohtiin: 2. blogi, 5. liikutaan luonnossa, 6. monta kertojaa, 20. vammainen/vakavasti sairas henkilö, 21. sankaritarina, 23. käännöskirja, 24. selvitetään rikos, (32. inspiroinut muuta taidetta=tulossa tv-sarja), 35. erisnimi, 40. eri kulttuuri, 47. kahden haastekohdan kriteerit ja 49. vuoden 2017 uutuuskirja



Pääsin yllättävän hyvin sisään tähän kirjaan vaikka aikaa on vierähtänyt ku luin aiemmat osat. Kirja oli mukaansa tempaava ja loppu todella jännittävä.

Tom Blixen on taas Ruotsissa ja työskentelee energiayhtiössä. Hänen piti osallistua pomonsa kanssa venäläisten neuvotteluun. Hän sai puhelin tyttären koulusta jossa rehtori vaatimalla vaati että Tomin on tultava paikalle. Niinpä hän meni sinne ja pomonsa neuvotteluun. Pomo joutui myrkytetyksi ja sairastui. Tietysti myös Tomia kuulusteltiin ja sitä kautta hän sai varmuuden että hänen avovaimolla oli suhde pomo kanssa. Avovaimo halusi erota ja vollotteli kuin mikäkin draamaqueen. Todella ärsyttävä rooli sillä avovaimolla. Kas kummaa kun sit jonkin ajan päästä tuli vokottelemaan Tomia takaisin. Onneksi Tom hoiti tilanteen hienosti. Tomin teini-ikäinen tytär kapinoi. Halusi takaisin Venäjälle. Ei viihtynyt Ruotsissa. Hän sit lähti mukaan äärijärjestöön. Tom näki hänen listansa. Paljon myöhemmin hänelle selvisi minne tytär on mennyt. Sinneppä sinne äärijärjestön matkaan. Tytär oli sitä mieltä että siellä tehdään eikä pelkästään puhuta. Tom hädissään yritti soittaa ja saada selville missä he ovat. Äärijärjestöstä vaan vastattiin että eivät kerro. Tomin vedotessa tyttären alaikäisyyteen niin sieltä vastattiin että hyvä vain että on enemmän sakkia mukana. Kyllä pisti itsellä kiukuksi tuommoiset alaikäisten hyväksikäyttäjät. Räjähdyksen yhteydessä poliisi löysi tyttären ja tyttökin heti sanoi että haluaa kotiin isän luo.

Ruotsissa oli nukkuvia agentteja. Yksi niistä pakkoaktivoitiin käyttöön tekemään kaikenlaista. Hän työskenteli ydinvoimalassa fyysikkona. Hän uhrasi itsensä pelastaakseen ja hänestä tuli sankari.

Kirjan lopussa oli mainintaa että tästä tulossa tv-sarja. Voisi varmaan olla mielenkiintoinen. Alkaa alusta Pietarin kapellimestarista.

Kirja oli hyvä päätös tälle sarjalle. Teksti oli sujuvaa ja helppolukuista. Voin hyvin suositella tätä. Lukupiiriinkin oli tullut ehdotukseksi tän sarjan eka osa. Harmi vain että muut ei äänestänyt sitä kuin minä ja sen ehdottaja. Olisi ollut ihan mukava lukea uudestaan se kirja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti