perjantai 6. lokakuuta 2017

Pauliina Susi: Seireeni

Ei sovellu vapaana olevaan Helmet-lukuhaasteen kohtaan.

Sopii kohtiin: 2. blogi, 5, liikutaan luonnossa, 6. monta kertojaa, 12. politiikka/politiikko, 17. sinistä ja valkoista, 24. selvitetään rikos, 35. erisnimi (Seireeni käsittääkseni laivan nimi), 45. suomalainen nainen, 47. kahden haastekohdan kriteerit ja 49. vuoden 2017 uutuuskirjaTämä on Takaikkunan itsenäinen jatko-osa. Samoja henkilöitä matkassa. Takaikkunan olen lukenut ja tykännyt. Kaikkea en muista mutta onneksi tässä on pieniä osia mukana niin hieman paremmin muistaa. Minusta Pauliina Susi on taitava kirjoittamaan dekkareita. Molemmat todella hyviä. Kokeilin kerran hänen muuta kirjaa ja ei napannut. Mut nämä dekkarit, ihan wow, pidin. Hän osaa kirjoittaa laaja-alaisesti että ei pelkästään yhdestä näkökulmasta. Tässä kirjassa on tätä tämän päivän Suomea ja varmasti koko maailmaa mukana, kaksi ääripäätä rähisee keskenään rumasti toisilleen nimittelemällä yms. eli suvakit ja rasistit. Kumpikaan porukka ei kykene näkemään muuta näkökulmaa kuin omansa ja kaikkia eri mielisiä haukkuvat heti joko suvakiksi tai rasistiksi, omasta näkökulmastaan riippuen. Heidän kanssa on mahdotonta keskustella järkevästi maahanmuutosta yms. liittyvistä asioista. Kirjassa oli yksi uusi haukkumasana, johon en ole aiemmin törmännyt missään. En sitä kirjoita. Jos kiinnostaa, lue itse tämä kirja. On lukemisen arvoinen.

Leia Laine lähtee siskonsa Ripsan kanssa risteilylle. Aluperin piti lähteä Ripsan mies, Sakke, mutta tilanne muuttui ja Leia lähti. Leialla oli kokoajan tunne että joku seuraa. Hän on aiemmin kokenut vainoamista, kiusaamista yms. Onko tunne oikea vai pelkkää luulottelua. Leia ja Ripsa ottavat yhteen muutaman kerran. Tutustuvat Marinaan. Ripsa tuntee että kaikki ei ole kohillaan. Leia sensijaan pitää Marinasta. Myös tutustuvat suomalaiseen Timoon. Ripsa pitää ja Leia ei. Leia ihmettelee laivan työntekijöitä ja kyselee hyttipalvelijaltaan asioita. Pääsee sitten henkilökunnan puolelle juttelemaan virolaisen työntekijän kanssa. Hän saa kuulla minkälaiset työolot siellä on.

Kirjassa on myös 11-vuotiaan Amiran tarinaa joka vanhempineen lähtee huteralla paatilla pakomatkalle ihmissalakuljettajien kyydissä. Matka on rankka henkisesti että fyysisesti. Kierolla suunnitelmalla nämä molemmat laivat kohtaavat. Leia ja Marina olivat keskustelleet miten isot laivat hukuttavat näitä pakolaisveneitä ja -laivoja merellä. Siitä piti saada todisteet miten Seireeni tekee. Leian ja Timon avulla Amira pelastetaan merestä. Samoin kuin he auttoivat perheen yhteen. Amira ja äitinsä sopivat että koru annetaan Leialle. Seireenillä koru varastetaan ja Leia käy kovan taistelun korusta ja saa sen takaisin.

Pieniä paloja kirjasta. Tämä piti hyvin otteessaan. Monipuolisesti kirjoitettu. Hyvin jännittävä. Minä ainakin toivon Pauliina Susi kirjoittaa vielä lisää dekkareita. Tyyli sopii hänelle hyvin. Kirjat ovat oikein hyviä. Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti