maanantai 2. lokakuuta 2017

Tuija Lehtinen: Viesti menneisyydestä

Ei sovellu vapaana olevaan Helmet-lukuhaasteen kohtaan.

Sopii kohtiin: 2. blogi, 5. liikutaan luonnossa, 8. Suomen historiasta kertova kirja, 20. vammainen tai vakavasti sairas henkilö, 24. selvitetään rikos, 26. sukutarina, 37. yli 20 teosta, 45. suomalainen nainen, 47. kahden haastekohdan kriteerit ja 49. vuoden 2017 uutuuskirja



Ihana Erja Repo. Lehtinen on kyllä osannu niin minun mieleisen hahmon luoda. Erja sellainen ihanan känkkäränkkä, äkäpussi, ärripurri, erakko ja negatiivinen. Eikä tämä missään nimessä ole pahalla sanottu. Päinvastoin. Niin erilainen, ihana. Osittain samastun Erjaan.

Erja tulee taas sotkeuduttua mukaan. Olli Virta saa yllättäen perinnön Ruotsista. Olli oli ollut sotalapsena siellä eräässä perheessä. Hänelle tullut perintöä sijaisäidiltään. Ollilla ei ole muistikuvia enää Ruotsin ajoilta. Hän päättää matkustaa hautajaisiin. Pyytää mukaansa ystävänsä Kalle Pajun. Ollilla ei ole muistikuvia mutta yhden sanan hän tunnisti. Paluumatkalla Olli katoaa sillä aikaa kun Kalle oli tanssimassa. Kalle etsii epätoivon vimmalla Ollia laivalta. Hälyttää henkilökunnan avuksi. Ollia ei löydy. Kalle ottaa Erjaan yhteyttä ja pyytää avuksi kun laiva saapuu satamaan. Niinpä he alkavat tutkia missä Olli on. Lopulta Olli löytyy Ahvenanmaalta mustelmilla ja nippa nappa hengissä. Ollin kotiin oli murtauduttu. Kalle ja Erja pohtii liittyykö tämä kaikki perintöön ja onko Olli väärälle ihmiselle sanonut perinnöstä.

Toimittaja Vattulainen saa vihiä Ollin perinnöstä ja Ollin sisko Aino antaa haastattelun. Jutussa oli Ainon kuva. Sen jälkeen Ainon kotiin murtauduttiin ja Aino pahoinpideltiin. Niinpä sitten Erja ja Iikka matkustavat Ruotsiin selvittämään asiaa että kuka tämä pahoinpitelijä on ja liittyykö Ollin sijaisperheeseen. Pian pahoinpitelijä löytyy surmattuna. Toimittaja Vattulainen on myös Ruotsissa. Pääseekin mukaan selvittämään asioita. On paikalla silloin kun pahoinpitelijä löydettiin.

Pian koukeroita selviää. Erja oli aiemmin eksynyt kirjastossa saliin jossa kirjailijan haastattelu oli menossa. Erja hymähtää joka kiinnittää kirjailijan huomion Erjaan. Kahviossa kirjailija lyöttäytyy Erjan seuraan ja antaa kirjansa hänelle. Erjaa ei vois vähempää kiinnostaa. Kirja lähtee kuitenkin mukaan Ruotsiin mutta Iikka lukee sen. Kertoikin mielipiteensä kirjasta. Se oli sit ponnike Ollin asian selviämiseen.

Erja joutui ostamaan koruja ja tiaran kun selvitteli sijaisperheen asioita. Päätti että antaa ne Iikan tyttärelle. Erjan sitten tapasi Keijun. Yllätyksekseen pitää Keijusta.

Mahtavaa. Odotan aivan innoissani lisää kirjoja Erjasta. Rohkeninkin laittamaan suoraan palautetta, kehuja Lehtiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti