maanantai 6. marraskuuta 2017

lkka Remes: Vapauden risti

Ei sovi vapaana olevaan Helmet-lukuhaasteen kohtaan.

Sopii kohtiin: 2. blogi, 5. liikutaan luonnossa, 7. salanimi/taitelijanimi, 12. politiikka/politiikko, 17. sinistä ja valkoista, 37. yli 20 teosta, 41. kannessa eläin, 45. suomalainen nainen, 47. kahden haastekohdan kriteerit ja 49. vuoden 2017 uutuuskirja


Horna-sarjan päätösosa. Taitavasti otettu mukaan nykyajan Suomen tapahtumia ja toki mitä ulkomailla tapahtunut ja tietysti mitä olisi voinut tapahtua. Alku lähti vauhdilla käyntiin pillastuneella kuorma-autolla. Edellisessä osassa Venäjä avas rajan ja ylitse tuli kymmeniä tuhansia "turvapaikanhakijoita". Se sitten aiheuttanut erilaisia kriisejä ja kärjistymisiä. Nykyajan vellihousuilla ole samanlaista yhteishenkeä kuin talvisodassa. Some-Suomi riitelee keskenään. Sipilän hallituskin keikahti. Uudet vaalit tulossa. Demarijohtoa eliminoitiin että saataisiin hallitukseen venäjämielisiä ihmisiä. Moskova turvautuu röyhkeimpiin keinoihin saadakseen haluamansa. Silti Suomessa on pieni joukko joka taistelee vapaudesta. Mediasta oli sitä samaa että valtamedia jätti julkaisematta muutamia asioita, mutta sen sijaan pienen paikkakunnan lehdet olivat julkaisseet koko jutun. Valtamedioissa vasemmistolaisuutta, niin eivät tietenkään halunneet Venäjälle negatiivista julkisuutta.

Kirja oli erittäin hyvä, mukaansa tempaava. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti. Tämä piti otteessaan ihan viimeisille sivuille saakka. Aivan mahtava teos. Sarjasta saa luonnollisesti enemmän irti jos lukee yhtä soittoa. Hyvin tässä pysyi mukana vaikka edellisen osan lukemisesta on kulunut aikaa.

Pidän valtavasti tämän tyylisistä kirjoita jossa on mukana sellaisia tapahtumia mistä olen lukenut uutisissa tai somesta. On taitavaa kirjailijalta ujuttaa mukaan nykyajan tapahtumia. Jään odottelemaan mielenkiinnolla Ilkka Remeksen seuraavaa kirjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti