perjantai 17. marraskuuta 2017

Dan Brown: Alku



Mistä me tulemme?
Mihin olemme menossa?

Näihin kahteen kysymykseen kirja kertoo vastauksen.

Robert Langdon, aiemmista kirjoista tuttu symbologian professori saa kutsun entisen oppilaansa Edmond Kirschin tilaisuuteen Bilbaon Guggeheim-museoon. Ainakin tuo Guggeheim, minun suomennos, Kukkuheimo, on tuttu nimi, kun sitä on Suomeenkin yritetty saada.
Kutsuvieraat saavat kuulokkeet. Siinä astuu mukaan Winston joka puhuu Langdonille kuulokkeista. Museon johtaja, Ambra Vidal on kihloissa Espanjan tulevan kuninkaan kanssa. Nykyinen kuningas on vanha ja sairas.

Kesken tilaisuuden tapahtuu raaka murha. Kaikki on kaaoksessa. Langdon ja Vidar karkaavat oman turvallisuuden vuoksi ja haluavat julkistaa Kirschin salaisuuden. Winston järjestää heille paon. He lähtevät Barcelonaan etsimään Kirschin salasanaa. Joku tekee kaikkensa estääkseen salaisuuden julkituloa.

Kirja lähti hyvin lukuun ihan alusta lähtien. Minä mietin ja epäilin että paljastuuko ollenkaan koko homma vai kaatuuko vai mitä tapahtuu. Olipa todella mielenkiintoinen näkökulma. Järkeväkin. Ei ole tuota tullut ajatelleeksikaan.

Olin todella yllättynyt että kuka olikaan tekojen takana. En yhtään osannu aavistaakkaan syyllisestä. Minusta tämä oli kyllä tuttua Brownia. Vetävä, mielenkiintoinen, pitää hyvin otteessaan. Ei jumittanut ollenkaan. Sujuvaa kaikin puolin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti