maanantai 20. marraskuuta 2017

Olli Immonen: Kansallinen kipinä



Olen Ollin tuntenut muutaman vuoden. Olikin ilahduttava yllätys että häneltä tuli kirja. Aivan innoissani varasin tämän kirjastosta, onneksi olivat tilanneet. Kirja on tietokirja, mutta EI ole tylsä. Vaikka itse pidän enemmän kaunokirjallisuudesta, dekkareista, tositarinoista jne. Siinä mielessä takaraivossa tykytti että entä jos en tykkääkkään tästä. Se pelko oli turha, sillä pidin tästä. Toki mukana oli ylihienoja sivistyssanoja, joiden yli sujuvasti hyppelehdin, mut onneksi niitäkään ei ollut liikaa. Olli on erittäin hyvin perehtynyt aiheisiin ja taustatutkimuksiin. Mieleisimpiä ja sydäntä lähellä oli historia-jutut sekä suomen kielestä kirjoitettu juttu viimeisenä. Vaikka kirja on ohut, mutta silti laajasti käsitelty asioita. Samoja asioita Olli on kirjoitellut ja puhunut ennenkin. Koetan joitakin juttuja tähän kirjailla ja mitä mieltä itse olen. Siinäkin vähän nuoralla tanssimista taas että ei sitten jotkut vedä taas herneitä nokkaan.

Takakannesta joitakin asioita. Kiistelty politiikko, joka ottanut kantaa mielipiteitä jakaviin aiheisiin. Jotkut hänen lausunnot ovat olleet mediakohuina sekä julkisina protesteina. Hassua sinänsä, häntä pidetty sekä uhkana demokratialle että demokratian puolustajana. Niinhä ne ihmiset ruukaa kattoa sen perusteella tykkääkö jostakin vaiko ei. Kattovat joko positiivista tai negatiivista näkemystä. Sekin tullut politiikasta hoksittua että jos jostakin tyypistä ei pidä niin ei hänen esittämiään asioita kannateta ihan vaan siksi koska esittäjä on väärä. Typerää ja lapsellista sellainen.

Kirjassa monenlaisia aiheita. Joitakin ajattelin kirjoitella.
Halpatyövoima. Kokoomushan jaksaa laulaa rikkaruohomyrkyn kera työvoimapulasta. Mikä kumman työvoimapula. Suomessa on monia työttömiä, joilla on työhaluja. Työnantajat sensijaan potevat palkanmaksuhaluttomuutta. Siksei nämä kohtaa. Nykyajan vitsauksena on tämä orjatyö eri muodoissa. Siitä on Sakari Timonen usein kirjoitellutkin. Tottakai Kokoomus haluaa halpatyövoimaa tänne koska sillohan työnantajien ei tartte maksaa oikean suuruista palkkaa. Tämä on tosi väärin. En tykkää yhtään sellaisista työnantajista. Kertoo kyllä heidän arvoistaan ihan riittävästi tuommoinen. Halveksuttavaa sakkia. Ulkomaalaiset ovat ihan samanlaisia ihmisiä ja työstään heillekki pitää maksaa oikean suuruinen palkka. Ei ole oikein että kussaan silmään sellaisia jotka eivät välttämättä tiedä asian oikeaa laitaa tai osaa pitää omista eduista huolta. Minullekkin on käynyt näin. Olen aina pitänyt työnantajia luotettavina. Vasta tietyllä alalla jouduin kusetetuksi kun en tiennyt että sellainen lisä kuuluisi minulle. Kun asiasta sain tietää, kyselin saatavieni perään, minua uhkailtiin oikeustoimilla. Onneksi pääsin kyseisestä työnantajasta eroon vaihtamalla toiseen paikkaan saadakseni opiskelun suoritettua. Jälestäpäin kuulin että se kusettaja työnantajalla oli tarkoitus antaa minulle huonot numerot näytöistä oli tulos mikä hyvänsä. Samalla alalla olen toisen kerran joutunut samankaltaiseen kohteluun, sillä kertaa en antanut periksi ja sain sen minkä piti. No silläkin seurauksensa että jouduin sekä simputetuksi että laittomasti irtisanottiin. Kun kerta suomalainenkin joutuu tämmöistä kokemaan niin mitä sitten ulkomaalainen. Heillä sentään vielä kieli sekä kulttuuri opeteltava. Välttämättä eivät tiedä tai osaa pitää puoliaan.

Seuraavaksi pisti mieleen se eräs sensuroitu, nimeltä mainitsematon uskonto. Josta ei saa missään nimessä mitään pahaa puhua, kirjoittaa tai arvostella. Siitä sivuten tullut mieleen moneen kertaan eräs juttu. En tiedä kuinka moni kykenee ymmärtämään mitä ajan takaa. Ainakin ennen vanhaan heikompia, vanhuksia, vammaisia, lapsia puolustettiin, ja jos heistä joku puhu pahaa tai arvosteli, siitä moitittiin ja että se ei ollu sopivaa. Onko sitten tämä nimeltä mainitsematon heikko, koska ei sovi arvostella tms. ja pitää puolustella. Jos joku erehtyy, niin seuraa järkyttävät kostoiskut. Joten hmm.... sekin kertoo jo paljon.

Sit pitkä kirjoitus globalisaatio sinnepäin jotakin en nyt jaksa etsiä oikeaa sanaa. Siitä meni minulla vähän yli mutta lyhyesti ja ytimekkäästi koko asia herätti ajatuksen: Rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy. Sitähän tämä nykyaika on. Perussuomalaisuudesta olen miettinyt että ovatko tätä vai pitävätkö köyhien puolta. Ainakin nykyhallitus on innosta puhkuen kyykyttänyt työttömiä keksimällä uutta kiusaamista yms. Sitten pistänyt toisenki asian merkille kun joku oli kehunut kuinka mielellään maksaa halpaa terveyskeskus sekä sairaalamaksua. Halpaa?! No ehkä jos saa hyvää palkkaa tai ylipäätänsäkin palkkaa. Työttömälle se maksu ei todellakaan ole halpa. Minulla ainakin nousi kulmakarvat hiusrajaan kiinni kun näin puolisoni terveyskeskusmaksun. Wattafu???? Ihan järkyttävän kallis. Kun olen noita kehumisia lukenut niin en ole sitten kehdannut valittaa omasta mielestä kalliista maksusta.

Siirtomaat. Siitä tulikin mieleen kun olen lukenut että Suomi on velkaa maailmalle, koska joillakin mailla ollut siirtomaita. Hä?! Miten se Suomeen liittyy. Eihä Suomella ole ollu siirtomaita. Päinvastoin, Suomihan on ollut eka Ruotsin ja sit Venäjän vallan alla. Juuri tästä historia-osuus oli oikein mielenkiintoinen. Olen lukenutkin Suomen historiaan liittyviä kaunokirjallisuuskirjoja. Tuttuja asioita oli tässäkin. Suomen kielestä kans oli laajasti kirjoitettu ja se oli kiinnostavaa. Siitä muistui mieleen monta muuta kirjaa missä on asioita käsitelty.

Luonto. Hieno kirjoitus luonnosta. Suomessa sentään vielä on puhdas luonto.

Viimeisenä vielä suomen kielestä ja pakko-ruotsista. Se oli oikein hyvä päätös kirjalle. Asia on myös minulle lähellä sydäntä. En ole koskaan ollut hyvä kielissä. Muistui skolekaveri mieleen jonka piti lopettaa lukio kesken juuri ruotsin takia. Hylättyä hylätyn perään ja lopulta kaatu koko opiskelu siihen ruotsin kieleen. Olen tyystin unohtanut koko ruotsin kielen kun en sitä tartte missään. On kyllä iso harmi homma että pakko-ruotsin poisto epäonnistu. Eihä se tarkoita sitä että ruotsia ei saisi opiskella, saa, varmasti saa jos haluaa. Sillohan se on tehokkaampaa kun ne valitsee jotka haluaa ja hehän haluavat oppia sitä.

Mut joo, tässäpä tätä. Voin kyllä suositella. Ja niille, jotka eivät Ollista tai Perussuomalaisista pidä, niin joko älä lue tai sitten lue avoimin mielin, tuomitsematta. Ollilla on hyviä ajatuksia. Olen lojaali omille kavereille ja ei minulla ole Ollista pahaa sanottavaa. Eikä minulle tartte Ollia haukkua. Hän on aina ollut minulle kiltti ja kiva ihminen. Toivottavasti Ollilta tulee vielä lisää kirjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti