sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

J. K. Rowling: Harry Potter ja liekehtivä pikari

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 44. Kirja liittyy johonkin peliin



Keksimpä sopivan tähän. Tässä sekä huispauksen mm-kisat sekä kolmivelho-turnaus.

Harry pääsee huispauksen mm-kisoihin Weasleyn perheen kanssa, samoin kuin Hermione. Kokemus on Harrylle mahtava. Tosin siellä Harryn taikasauva varastettiin ja joku loi sillä pimeän piirron. Hermione saa päähän pinttymän kotitontuista. Tylypahkassa kauhistuu kun siellä on satoja kotitonttuja. Hermione perustaa kotitontuille yhdistyksen.

Tylypahkassa järjestetään kolmivelhoturnaus. Kouluun saapii 2 muuta koulua ottelija ehdokkaineen. Beauxbatos ja Durmstrang. Beauxbatosin rehtori madame Maxime on Hagridin kokoinen. Se saakin sitten heidät kiinnostumaan toisistaan. Dutmstrangin oppilaana on Viktor Krum, joka on huispausmestari. Sehän saa Ronin innostumaan. Krum kiinnostuu Hermionesta ja se sitten saa Ronin harmistumaan. Joulutanssiaisissa se paljastuu kun Hermione onkin Krumin pari. Harry ja Ron jättävät viime tippaan pariksi pyytämiset. Liekehtivä pikari valitsee ottelijat. Ottelussa on ikäraja. 3 valitaan ja kaskas, pikari sylkee myös 4. lapun Harry Potter. Näin Harry joutuu ottelijaksi myös. Siitä seuraa tietysti kiivasta keskustelua. Harry saa apua koetuksiin mutta niin myös muutkin.

Voldemort on noussut. Taikaministeriö ei usko asiaa vaikka Harry omin silmin nähnyt ja kokenut. Ministeri Toffee ei usko, piilottaa päänsä pensaaseen.

Koulujunassa sitten Malfoy sakkineen käy taas kiusaamassa Harryn porukkaa. Kaksoset puuttuu asiaan ja seuraa kummallisuuksia. Näin on taas lukuvuosi päättynyt. Seuraavaa odotellessa.

Ihana lukea kirjaa. Minul tosin tuo kirja eri painos ja paperilliset kannet. Vähä kökkö tuuri. Tämä oli juuri se kirja ja samaan aikaan 1. elokuva tuli, niin uskovaiset kouhkas kuinka nämä on saatanasta. Minua kiinnosti mitä mieltä minä olen. Kolahti kerralla. Sitä ennen ajattelin näitä kirjoja lapsellisina. Ei todellakaan ole. Tässä kirjassa on yks tosi hyvä viisaus. "Jos tahdot tietää millainen joku on, katso miten hän kohtelee alempiaan, ei vertaisiaan" -Sirius Musta- Aamen tälle. Tää kyllä pitää tismalleen paikkaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti