tiistai 9. lokakuuta 2018

Fredrik Backman: Me vastaan te



Ihana ihana kirja. Tämäkin sukelsi suoraan ihon alle kuten se eka osakin. Kirjan nimi on kuin iskulause, jota voi hokea. "Me vastaan te"

Kirja jatkaa tarinaa samoista henkilöistä, jotka oli mukana Kiekkokaupungissa. Toki tässä uusia henkilöitä mukana. Kiva lukea, kun joissakin kohdissa kerrotaan henkilön tulevaisuudesta, minkälainen hänestä on tullut ja mitä tekee. Esimerkiksi pitää lupauksensa. Haastattelussa sanoo niin kuin nuorena oli aikonut. "Olen kotoisin Alakaupungista." Björnstadissa on sekä Yläkaupunki että Alakaupunki. Luonnollisesti se ala on huonompi alue kuin ylä.

Kirjassa Björnstad ja Hed kilpailevat kaikesta. Björnstadin jääkiekko joukkue on todellisissa vaikeuksissa. Silti he sinnittelevät. Kun he kohtaavat Hedin niin kaikki räjähtää käsiin.

Erään pelaajan synkkä salaisuus tulee ilmi. Yksi raskas pettymys, valokuva ja kosto. Kuva laitettu suuttuneena nettiin, joka sit luonnollisesti leviää. Vaikka kuva poistetaan mutta kuvakaappaukset on olemassa. Siitä seuraa kaikenlaisia ikävyyksiä. Kohtaa ennakkoluuloja ja epäilyksiä, jopa vihaa. Luonnollisesti vastapuoli käyttää tätäkin hyväkseen otteluissa huutelemalla hävyttömyyksiä.

Ihana rakkaustarina, joka sai kyyneleet vierimään lopputuloksesta.

Kiero politiikko, joka vedättää mennen tullen.

Kirjassa hyviä vertailuja tämän päivän maailmaan. Esimerkiksi juuri kuvakaappaukset kun lataa jotakin skandaalimaista nettiin. Minkä sinne lataa, siellä se tulee pysymään. Samoin politiikka.

Olen ihan rakastunut näihin tarinoihin. Toivon sydämestäni saakka että sarja jatkuu. Jos vaan rivien välistä tulkitsin oikein niin jatkoa on tulossa. Tosin saattaa olla omaakin toiveajattelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti