torstai 11. lokakuuta 2018

Mari Pyy: Kadonnut



Ystäväni suositteli joskus Mari Pyyn kirjoja. Nyt sitten sain lainattua tämän ekan kirjan.

Voi jestas että Mari Pyy onnistunut luomaan tosi hyvän ja monimuotoisen hahmon tästä sosiaalityöntekijä Inka Uusimaasta. Inka on toooooooodella ärrrrsyttävä hahmo! Ai että ärsytti hänen käytös ja tuntui jopa lapselliselta hänen tiuskimiset ja hyökkäämiset. Argh!

Inka palaa kesälomalta töihin. Inka on ollut Sudanissa. Turvapaikanhakijoiden vastaanottokodista on nuori sudanilainen tyttö kadonnut. Inka rupeaa selvittämään asiaa. Muut tuntuu suhtautuvan välinpitämättömäksi. Sehän suututtaa Inkaa ja hän jyrrää kuin panssarivaunu tätä asiaa eteenpäin. Inka alkaa sitten saada Facebookissa joltakin Muisto Kaukainen feikki profiililta uhkaavia viestejä kadonneen lapsen etsinnästä. Inka ei siltikään lopeta ja lopulta joutuu suureen vaaraan. Keneenkään ei voi luottaa. Inkan menneisyyden haavat revitään auki. Tulevaisuuden suunnitelma torpataan Inkan menneisyydellä.

Kirja on todella jännittävä ja mielenkiintoinen. Hyvin kirjoitettu. Piti hyvin otteessaan ja nopealukuinen. Kiva että erilaisia hahmoja ja etenki just tuo Inka. Ärsyttävä mutta kuitenkin hyvällä tavalla. Minusta vaatii jo taitoa että osaa luoda hyvät hahmot. Tässä ainakin on onnistuttu täysin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti