tiistai 30. lokakuuta 2018

Tuija Lehtinen: Takaisin Sumulaaksoon



Jesh! Ihanaa kun sai vielä lukea Sumulaakson kartanosta. Tällä kertaa toisen sisaren näkökulmasta. Nämä on Siljan näkökulmasta kirjoitettu. Silja on rauhallisempi kuin Elsa. Viileä vaalea. Silja ottaa ohjat kartanosta. Isoäiti Olga Eugeniella on terveysongelmia ja joutuu siksi syrjään. Häntä kuntoutetaan joka ei nyt olekaan niin yksinkertaista. Vanha rouva pistää hanakasti hanttiin.

Vertti Keskisarja, Kertti Veskiharja, Siljan koulukaveri, jota hän ei heti muistakkaan. Vertti työskentelee kartanolla ja kiusoittelee Siljaa. Kesti pitkään ennen kuin Silja muisti hänet. Juuri Silja oli syypää tuohon nimiväännökseen. Vertti kiusasi koulussa Siljaa niin Silja oli sanonut nimiväännöksen, joka sit räjäytti koko poikaporukan nauruun.

Siljan ympärillä pyörii miehiä. Valinnan varaa riittää. Siljalle tuputettu että hänen pitäisi osata heittäytyä tilanteeseen. Ei tarvitse olla nipo.

Pidin tosi paljon tästä kirjasta. Oikein mukavaa lukea heistä jälleen. Lehtisellä on hauska tyyli ja tilanteita saanut nauraa. Tämäkin, kuten muutkin Lehtisen kirjat, imaisee matkaansa ja hyvin pääsee sisälle tarinaan. Innolla taas sitten odottelemaan lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti