sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

K. K. Alongi: Kevätuhrit

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 13. Kotimainen lasten- tai nuorten kirja
Pohjoinen lukuhaasteen kohtaan 5. Kirja, jonka nimessä on vuodenaika, jolloin luen kirjaa
Dekkarihaasteen kohtaan 3. Dekkari, joka tapahtuu paikassa, jossa olet aina halunnut käydä / joka sijoittuu kaupunkiin, jossa olet käynyt



Tämä osui silmään lasten ja nuorten puolella kirjastossa kun etsin haasteisiin sopivia kirjoja. Vuodenaika kohtaan sopi hyvin. Takakannesta hoksin että trilleritrilogian eka osa. Joten mikäpä se siinä. Vaikutti mielenkiintoiselta. Kansikuvakin vielä vetävä.

Teini-ikäisiä nuoria, jotka jäävät eloon. Ympärillä olevat kuolivat jostakin mystisestä syystä. Jade herää metrossa Sörnäisissä. Jade tapaa Susetten. Tytöt ovat aivan erilaisia, mutta joutuvat tulemaan toimeen keskenään. Pian sitten joukkoon liittyy Tomi, jonka Jade tuntee ennestään mutta salaa asian. Jaden karkureissun aikana hän löytää Oliverin, joka on halvaantunut, mutta elossa. Nuoret lähtevät Oliverin mummolaan Lahteen. Mikään auto ei toimi. Sähköt ovat poikki. Hyvin haasteellista matkata. Matkalla he tapaavat Saran. Sara pelastaa heidät väkivaltaisilta nuorilta. Vielä he saavat somalipojan, Alin seuraan. Jade ottaa Alin kanssa yhteen.

Kirja oli mielenkiintoinen. Nuorille suunnattu joo, mutta hyvin tämän vanhana kääkkänäkin luki. Jännittävä. Herkemmille ei välttämättä sovellu. Ihan hyvin voisi jatko-osatkin lukea. Kiinnostaa tietää mitenkä he selvisivät. Miksi suurin osa kuoli, miksi nämä jäivät eloon ja eivät seonneet kuten osa. Osittain kirja jo paljastikin syitä, mutta silti. Osa eläimistäkin jäi eloon ja osa eläimistä sekosi samalla tavalla kuin ihmisetkin. Jännää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti