tiistai 9. huhtikuuta 2019

Koivulehto

Dekkarihaasteen kohtaan 7. Dekkari, jossa on useampi tekijä
Helmet-lukuhaasteen kohtaan 28. Kirjan kannessa on kuu



Kaunis kirjan kansi. Piti tätä pyöritellä että olenko lukenut. Yksi tuntui hämärästi tutulta mutta muut eivät, joten lukuun tämä. Kivoja lyhyitä novelleja juhannuksesta. Ainut harmi tässä että teksti onnettoman pientä. Onneksi näkö nyt on toiminut taas että pystyi lukemaan, mut esim. vuosi sitten en olisi voinut lukea tätä.

Sana Mustonen: Vihasta vapaa
Lyhyt novelli, kosto, vihasta vapaa. Toimiva. Ei tarkempaa mainintaa mikä aiheutti, mutta mulle tuttu asia, niin tiesin miksi näin.

Karoliina Suoniemi: Metsänpeitto
Tämä hämäsi, koska olen lukenut joko saman nimisen tai ainakin samantapaisen novellin. Sisältökin aikalailla samansuuntainen. Ihan hyvä.

Rake Tähtinen: Sinivalkoinen leninki
Vähän pitempi novelli. Kuka onkaan sinivalkoisessa leningissä. Jännittävä tarina.

Pasi Luhtaniemi: Perintövene
Veljesten tarina, välillä kertoo toinen ja välillä toinen. Ihan ok. Välillä en hoksinut kumpi veljeksistä oli äänessä.

Heleena Lönnroth: Juhannussammakosta se alkoi
Pitkästä aikaa Heleena Lönnrothin tarinoita. Olen kirjoja lukenut mutta nyt ollut tauolla kun pitäs listata järjestystä. Oikein hyvä kirjailija. Pidän kovasti hänen kirjoistaan.
Erittäin hyvä kertomus. Mafia on saapunut maaseudullekkin. Jännittävä tarina.

Arttu Tuominen: Tinasotilas
Oikein hyvä kertomus lääkäristä ja lelu tinasotilaasta. Tinasotilas ilmestyy aina uudestaan samalle lääkärille, vaikka kuinka yrittää päästä siitä eroon. Toimiva tarina, jännittävä.

Jaana Lehtiö: Sirkan juhannussuunnitelma
Alku hämmentävä. Talvella juhannus? En ymmärrä. Miten, mitä, miksi? Kiusatun Sirkan kosto. Hurja tarina. Mutta yksi epäjohdonmukaisuus. Jos homma tapahtunut juhannuksena ja sitten toinen osa talvella. Miksei kukaan ole kysellyt missä nämä henkilöt ovat kuukausien aikana tai etsinyt. Siinä mielessä ei toimi, mutta muuten oikein hyvä tarina.

Henry Aho: Juhannussauna
Ai herranjestas, hahhahhahhah. Mikä oivallinen tarina. Pidin kovasti. Henry Aho on jäänyt mieleen hyvänä kirjoittajana. Tarinassa kuokkavieraillaan ja sitten kävi isompi vahinko.

Juha Jyrkäs: Tutkimattomat ovat Hänen tiensä
Pidin erittäin paljon tästä. Lahko nimeltä Kristuksen veri toimi jossakin pohjoisessa. Paimenia, kerubeja vahtimassa seurakuntaa. Olavi, pakana, menestyi seurakunnassa ja oli tarkoitus mennä naimisiin lahkon johtajan tyttären kanssa. He karkasivat ja pakanajumala Ukko pelasti heidät. Oikein mielenkiintoinen tarina. Minua kiinnostaa tällaiset jutut.

Juha Mäntylä: Koivulehto
Nimikko tarina. Joku mystinen se palaa kotikonnuilleen. Se syö yleensä eläimiä, mutta mieltynyt myös ihmisiin. Jännittävä tarina.

Helena Numminen: Juhannusheila
Lisbet joutui huijarin uhriksi laivaristeilyllä. Silti juhannusheilaa halusi. Kumman hän valitsi, ihmisen vai karhun. Oikein kiva tarina. Pidin.

Harri V. Hietikko: Neljä ja puoli
Tarina luvusta. Se voi olla lyhyt aika tai sitten pitkä. Riippuen asiasta. Kuten tarinassa käy ilmi tämän ajan kuluminen, onko se sitten lyhyt vai pitkä.

Jasu Rinneoja: Hedelmällisyyden juhla
Kiinnostava tarina noidasta, joka ei ollutkaan noita ja hänen tyttärestään. Loppu oli oikein huikean hyvä. Pidin tarinasta.

Kirjan lopussa on vielä kirjailijoiden esittelyt. Sekin hyvä ja mukava lukea. Kuten jo mainitsin, teksti kirjassa todella pientä. Hankaloittaa lukemista, jos on näkökyky heikompi. Kirjan kansi todella kaunis. Pienkustantamon kirja, Helmivyö. En ole tästä aiemmin kuullutkaan. Viimeisellä sivulla Helmivyön muita kirjoja. Kiinnostavilta vaikuttavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti