perjantai 11. marraskuuta 2016

Gillian Andersson & Jeff Rovin: Liekkien näkijät



Tästäkin oli Dekkariryhmässä puhetta muutaman kerran kun nää Salaisten kansioiden näyttelijät ovat kirjoittaneet kirjan. Gillian Andersson näytteli Salaisissa kansioissa Dana Scullya. Kiinnosti tietenki lukia mimmonen kirja hältä tuli. Tämä siis on hänen esikoisteoksensa.

Lastenpsykiatri Caitlin O'Hara törmää outoon tapaukseen. Nuorella tytöllä on outoja oireita, painajaismaisia näkyjä, pakkoliikkeitä, outoa kielillä puhumista. Samanlaisia tapauksia löytyy ympäri maailmaa. Caitlin käy tapaamassa muitakin, joilla on samoja oireita. Pian hän huomaa joutuneensa keskelle yliluonnollisia tapahtumia.

Alussa merestä löytyy kivi, jossa on outoja kuvioita. Kivi varastetaan. Kirjaa lukiessa selviää minne se päättyy. Nuori tyttö on intialaisdiplomaatin tytär. Isänsä murhayrityksen jälkeen saa näitä outoja oireita. Caitlinin ystävä Ben on työssä diplomaatilla ja sen takia Caitlin kutsutaan mukaan. Caitlinilla on kuulovammainen lapsi ja he käyttävät viittomakieltä. Tämä oli minulle se juttu joka aiheutti kiinnostuksen että tää on luettava oli sit mimmonen oli. Diplomaattiperheen oma lääkäri on ihan eri linjoilla Caitlinin kanssa. Caitlin saa silti luvan hoitaa tyttöä. Pian hän kuuleekin muualla maailmassa samanlaisia tapauksia. Hän matkustaa tapaamaan heitä. Saakin sitten lisää tietoa. Loppua kohden kirja oli kiihkeä tempoinen ja tätä ei malttanut sitten enää laskea käsistä. Tuli loppuosuus vauhdilla luettua. Alku hieman nihkee mutta loppua kohden parani. Minusta pari irrallaan olevaa asiaa tässä, jonka juttua en ymmärtänyt. Mutta kaiken kaikkiaan mukava lukukokemus. Luen jatkossakin jos ilmestyy uusia kirjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti