perjantai 25. marraskuuta 2016

M.A. Meretvuo: Seksin ja uskonnon vaiettu historia



Facebookissa hoksinut muutaman kaverin tykkäävän Salakirjat sivusta. Aina samalla nähnyt muutamia kirjoja. Olinkin jutussa kaverin kanssa. En kyl enää muista mistä ihmeen aiheesta. Samalla hän kertoi hankkineensa kirjoja ja tunnistin ton Salakirjat ja sanoinkin että tuttuja kirjoja. Yhden niistä olin joskus lukenutkin. Tästä oli puhetta ja niinpä sit pinkaisin samantien kirjaston sivuille kattomaan onko siellä tätä. Olihan siellä. Aihe kiinnosti.

Kirja on tietopakkaus ja paljon tietoa sekä sulateltavaa. Hienosti tämä kirjailija johdannossa mainitseekin että tämä saattaa loukata joitakin lukijoita. Kirjan tarkoitus ei ole loukata, pilkata, ylistää tai ihannoida mitään tai ketään, joita kirjassa oli. Kirja saattaa herättää tunteita sekä puolesta että vastaan.

Muistan kyl skoleajoilta, luokkaa tai astetta en sentään muista, että opettaja sanoi, on 3 vaarallista aihetta mistä ei kannata kenen hyvänsä kanssa, varsinkaan tuntemattomien kanssa keskustella. Ne olivat: politiikka, uskonto ja seksi. Nämä aiheuttaa helposti riitoja, varsinkin jos ei ennestään tunne toista ja tiedä mitä hän kyseisistä aiheista ajattelee. Sen olen sisäistänyt. Mistään noista aiheista en ruukaa paljoa puhella. Politiikasta en tajua. Uskonnosta hieman puhelen mutta riippuen kenen kanssa. Seksi taas on tabu, joka hyvin henkilökohtainen asia, josta en ruukaa puhua.

Kirja oli monipuolinen ja laaja. Paljon erilaisia asioita. Jännä miten aikakauden kanssa asiat on muuttuneet. Myöskin se miten eri tavalla ihmiset ovat tulkinneet asioita. Jotkut tulkinnat olivat itselleni ihan käsittämättömiä.

Kirja ei välttämättä sovellu kaikille. Jos on voimakkaat mielipiteen jommasta kummasta aiheesta niin tämä varmasti herättää tuntemuksia. Minulla meni loppuosa tyyliin toisesta silmästä sisään ja toisesta ulos. Liikaa tietoa, liikaa käsiteltävää. Ei enempiä jaksanut keskittyä. Liian kiire myöskin kun tuota luettavaa on kertynyt. Tälläkin on kova kiire takaisin kirjastoon seuraavalle lukijalle. Uudet kirjat odottaa ja tuurilla kaikki olivat jatkoon varattuja että täytyy kiirehtää ja yrittää ehtiä ne lukia. Onneksi lukujumi hieman helpottanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti