maanantai 28. marraskuuta 2016

Tuija Lehtinen: Väärä vainaja



Etsin kirjaston sivuilta ihan toista Lehtisen kirjaa varaukseen ja tämä osui silmään kans siellä. Ihmettelin tietenki että mikä mitä. Google laulamaan ja löytyhän sieltä. Lehtisen uusi aluevaltaus, eka dekkari. Tietysti piti varata.

Tästäkin erilaisia kommentteja lukenut, lähinnä negatiivisia. Tietysti mietitytti että onkohan tää nyt sit hyvä. Olihan tämä. Ihanaa olla taas ihan eri mieltä. Minä tykkäsin kovasti.

Erja Repo lopettanut pitkän poliisiuransa. Suunnitellut pitkää moottoripyöräreissua, mutta se saakin odottaa. Kun Erja siivoaa äitinsä kuolinpesää, niin samalla lapsuudenystävänsä tytär pyytää selvittämään edesmenneen kummitätinsä kuolemaa. Tytär on vakuuttunut että uurnassa on väärä vainaja. Missä on kummitäti ja kuka on haudattu hänen sijastaan? Mihin on hävinnyt kummitädin perintö. Erja kiinnostuu tapauksesta. Erja huomaa moneen kertaa miten vaikeaa poliisityö on ilman rikoslabraa sekä virkamerkkiä. Vanhoja tuttuja sotkeentuu juttuun mukaan.

Erja Repo, kivikasvoinen känkkäränkkä. Ajelee moottoripyörällä, rakastaa isoja palapelejä, Erjalla ei ole juurikaan ystäviä, mutta vihamiehiä sitäkin enemmän. Tutkimuksessa Erja saa avukseen vanhan poliisikollegan, ex-rikollisen sekä rikostoimittajan. Väärä vainaja on eka osa Erjan tutkimuksia -dekkarisarjassa, joten ex-poliisista ja hänen erikoisesta porukastaan kuullaan vielä. JAHUUUU!!!!!

Joten siis lisää on luvassa. Kivakivakiva! Mää ainakin tykkään. Tämä on taattua Lehtistä. Helppoa lukea ja sujuvaa tekstiä. Hahmot mitä mainioita ja hyvin kuvailtua. Aluksi ajattelin että Erja Repo on tylsä hahmo, änkyrä ja mitä kummaa tästä saa ees irti. Mut lukiessa hoksii Lehtisen taidon kuvailla ja saada lukija tempaistua mukaan. Onnistunut kertakaikkiaan. Nyt sitten innolla odottamaan lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti